Nu september eraan komt, spot beautyjournaliste Lise Milbou dé hebbedingen voor een onbezorgde Indian Summer. Met deze nieuwkomers doe je de temperaturen nog een laatste keertje stijgen.

Nazomerse nieuwigheden

Glitter & glam

Voor het einde van de zomer heeft Guerlain Magnetic Glam in petto, een collectie gedurfde kleuren met véél allure. Geïnspireerd door de metallic looks op de modedefilés bevatten zowel hun eyeliners (€ 41), highlighting poeder (€ 45) als lippenstiften (€ 38) glinsterende parelmoerdeeltjes. Zélf vooral fan van de metallic-to-glitter vloeibare liners die je straks op elkaar aanbrengt – handig bij keuzestress.

De volledige Magnetic Glam collectie van Guerlain is in beperkte oplage beschikbaar bij Ici Paris XL.

Enkeltje Miami

Toen ik voor mijn eindwerk naar Miami trok om er het verhaal van de aangespoelde Cubanen te verfilmen, werd ik élke dag bedwelmd door de geur van rum en tabak. Fantastische herinneringen, die Le Labo nu in een flesje giet. Eén van hun nieuwste City Exclusives heet Tabac 28, een geur die je meeneemt naar het Wynwood Art District. Normaal énkel te koop in de stad waaraan het parfum is opgedragen, maar van 1 tot 30 september ook bij Le Labo Antwerpen (€ 275 voor 50 ml). Alles wordt er voor je ogen gemengd in hun labje én op het etiket komt je naam.

58 tinten Gucci

Na Dior en Chanel, bewandelt nu ook het Italiaanse modehuis Gucci het make-uppad. Alessandro Michele van Gucci Beauty komt met 3 bloedmooie lipstick-collecties: de Rouge à Lèvres Voile, de gepigmenteerde Rogue à Lèvres Satin en de Baume à Lèvres lippenbalsem. Elke liplover vindt haar match, want je kiest uit zomaar 58 tinten (kunnen we ze allemaal?).

Caudalie strandt in BXL

Vanaf 6 september kan je – naast Brugge – ook in Brussel terecht voor een Caudalie Boutique Spa. In al hun producten zitten heilzame stofjes uit Franse wijnstokken en druiven. Verwacht een gratis huidanalyse én instant verzorging, in het gezelschap van een kopje drainerende kruidenthee. Zie jullie daar!

Jean Stasstraat 13 1060, Brussel

Puur geluk

Naast een nieuwe JOY (een bloemig parfum met vanille, neroli en sandelhout) lanceert het Huis Dior een fotoboek. ‘Dior, Moments of Joy’ toont momenten van puur geluk uit het échte leven, vastgelegd door de beste fotografen.

‘Dior, Moments of Joy’ – Editions Flammarion, € 75, te koop vanaf 6 november
JOY Eau de Parfum Intense (Dior, € 107,11 voor 50 ml)

3 x nieuwe formule

Zélfde doel, aangepaste ingrediënten en look:

  • Advanced Génifique serum beschermt je microbioom met 7 pre- en probiotica (Lancôme, € 115,50 voor 50 ml)
  • Mousse Crème Éclat reinigt nòg milder (Sisley, € 92,50 voor 125 ml)
  • Abeille Royale Day Cream gaat ecoproof (Guerlain, € 129 voor 50 ml)

Openingsbeeld: Gucci

Meer beauty