Een blik op de beautyroutine van Emma Moortgat (27), opkomend acteertalent en skincare goeroe

De 27-jarige Emma Moortgat is dé Belgische it-girl du moment. Ze bruist van energie en dat zie je ook op het scherm. Waar de jonge actrice haar stralende glow dagelijks vandaan haalt? Aan Feeling onthult ze haar geheim...

Hi Emma, stel je jezelf kort even voor aan de lezers die jou nog niet kennen?

Hello! Ik ben Emma Moortgat. Ik ben actrice en woon in Gent. Tot nu toe deed ik vooral kleine bijrolletjes in films maar sinds kort bereid ik twee hoofdrollen voor. Vanaf het voorjaar 2023 zal je me dus wat vaker op het scherm zien verschijnen. Spannend hé, ik heb er echt héél veel goesting in!”

Sinds welke leeftijd begon je met skincare?

“Mijn mama heeft me van jongs af aan doen inzien hoe belangrijk het is om voor m’n huid te zorgen. Vooral als het op de zon aankomt; wij zijn blekere types met sproetjes dus herhaalde ze vaak dat ik altijd zonnecrème moest smeren en niet te lang in de zon mocht zitten. Dit om de veroudering van de huid tegen te gaan. Ik ben vrij vroeg bewust omgegaan met het verzorgen van m’n huid. Ook toen ik in het middelbaar zat en de puberteit soms een acne-opstoot veroorzaakte, maakte ik er een gewoonte van om m’n huid goed te reinigen en te hydrateren.”

Wat moet een goeie beautyroutine volgens jou bevatten?

“Als het op skincare aankomt, vind ik het vooral belangrijk om de huid met water en een foamer of melk te reinigen. Onze huid komt dagelijks in contact met zoveel externe agressors (luchtvervuiling, make-up, UV…) dus gebruik ik graag een reiniger die mijn huid weer in balans brengt en onzuiverheden en dode huidcellen verwijdert. Verder hecht ik veel belang aan hydratatie – dat begint eigenlijk al bij het reinigen van je huid. Je gebruikt best geen te hardnekkige cleansers die uitdrogen of het beschermlaagje van je huid aanvallen.”

“Als laatste stap in m’n skincareroutine breng ik de vernieuwde ‘All Day All Year’ van Sisley aan. Wat ik zo straf vind aan die all-in-one crème is dat het een dikke beschermlaag legt die toch licht is qua textuur.”

“Vervolgens maakt een voor jou aanbevolen voedende en herstellende crème/serum het verschil. Iedere huid is anders. Ikzelf gebruik graag crèmes met vitamine C omdat die mijn huid minder dof en meer stralend maken. Als laatste stap in m’n skincareroutine breng ik steevast de vernieuwde All Day All Year van Sisley (€ 332 voor 50 ml) aan. Wat ik zo straf vind aan die all-in-one crème is dat het een dikke beschermlaag tegen vrije radicalen legt die toch heel licht en aangenaam van textuur is. De crème voelt bij het aanbrengen heel rijk en voedend aan (heb ik nodig met mijn droge huid!) maar je ziet ‘m niet.”

Als actrice wordt er verwacht dat je straalt op het scherm. Hoe probeer je vlak voor een draaidag je huid klaar te stomen?

“Omdat ik het graag naturel hou en weinig of zelden make-up draag, vind ik het des te belangrijk om een stralende huid te hebben. Als actrice en model geeft dat je zelfvertrouwen een boost. Nu, vrouwen hebben allemaal te maken met hormonale schommelingen en dat vertaalt zich soms in een oneffen huid. Het is belangrijk dit te aanvaarden en de natuur gewoon z’n ding te laten doen. Zelf focus ik dan op zaken die ik wél kan beïnvloeden om m’n huid te optimaliseren; voor een draaidag of fotoshoot drink ik vooral veel water, probeer ik voldoende te slapen en breng ik af en toe eens een maskertje aan. Het Masque Gel Express aux Fleurs (€ 113,50 voor 60 ml) en Masque Eclat Express van Sisley (€ 100 voor 60 ml) zijn mijn favorieten!”

Doe je nog andere dingen om je (huid) gezond te houden?

“Ik heb over het algemeen een gezonde levensstijl en geloof ook keihard dat de huid een weerspiegeling is van wat er zich binnenin afspeelt. Darmgezondheid, een gebrek of een teveel aan bepaalde vitamines, overeten en te weinig eten, onvoldoende of teveel sporten... dit alles beïnvloedt je huid.”

“Ik woonde drie jaar in Parijs en droeg op de fiets soms een anti-pollutie masker om fijnstof te filteren. Niet erg sexy (lacht) maar m’n gezondheid gaat voor!”

“Het is voor mij een kwestie van de juiste balans vinden in alles wat je doet en ook dat is voor iedereen anders. Ik geloof niet in extremen, in kant-en-klare diëten en in jezelf vergelijken met anderen. Ieder lichaam heeft andere behoeftes en het is een langdurig proces van trial and error om uit te zoeken wat al dan niet voor je werkt. Ik begin m’n lichaam stilletjesaan te kennen en probeer er zo goed mogelijk naar te luisteren. Op die manier zal ook mijn huid harder stralen.”

Je woont zelf in Gent; is het leven in de stad een extra trigger om goed voor je lichaam te zorgen?

“Absoluut. In de stad leven, versterkt mijn drang om m’n huid goed te beschermen tegen externe agressies. Ik hou enorm van het stadsleven maar de luchtvervuiling die er soms mee gepaard gaat, is een echte afknapper voor mij. Vooral omdat ik mij altijd met de fiets verplaats. Ik woonde drie jaar in Parijs en deed alles met de fiets; ik zag meteen hoe m’n huid van de slechte luchtkwaliteit afzag. Soms droeg ik zelfs een anti-pollutie masker dat het fijnstof filtert. Niet erg sexy maar m’n gezondheid gaat voor (lacht)!”

VIDEO.

ALL DAY ALL YEAR – DE FILM from Sisley Belux on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content