Heb je een glimmende huid maar ben je bang dat-ie door ‘m nòg meer te voeden extra gaat glanzen? Een dagcrème voor de vette huid gaat onzuiverheden tegen én is het antwoord op verstopte poriën en een onregelmatige huidtextuur.

Wat is de oorzaak van een vette huid?

Vooral je dieet en hormoonwisselingen zullen bepalen of jij een vette huid hebt of niet. Ze hebben namelijk een invloed op je talgproductie. Belangrijk bij een vette huid is dat je ze goed reinigt. Hierdoor zullen je poriën minder snel verstopt raken en heb je dus minder kans op onzuiverheden.

Heb je wel een dagcrème nodig?

Bij een vette huid denk je misschien dat je geen dagcrème meer hoeft, maar niets is minder waar. Een vette huid is immers vaak het resultaat van vochttekort. Hierdoor maakt je huid extra talg aan om uitdroging te voorkomen. Gebruik daarom dus nooit agressieve producten, het bevordert alleen maar de talgproductie.

Shop jouw dagcrème voor de vette huid

Cleanance Comedomed – Avène

Dit concentraat in een pompje is gloednieuw én perfect voor de acne huid. Hij vermindert puistjes en mee-eters en voorkomt dat ze terugkomen.

€ 18,90 voor 30ml bij de apotheker.

Vinopure – Caudalie

Het Vinopure gamma van Caudalie bestaat uit 4 producten met een zuiverende werking. De verzorging bestaat uit een serum infusie én een matterende vloeibare crème voor een perfecte huid.

Serum (€ 31,70) en matterende vloeibare crème (€ 26,40) bij de apotheker.

Clear Improvement Oil-Free Moisturizer – Origins

Deze crème bevat bamboo houtskool, bekend om z’n zuiverende werking. Hij zorgt voor een olie-vrije hydratatie mét 1% exfoliërend salicylzuur, perfect voor de onzuivere huid. Je verstopte poriën worden proper gemaakt een de bamboo houtskool werkt als een magneet.

€ 29,50 voor 50ml via parfuma.com.

Phytosolution Normaderm – Vichy

Deze nieuwe van Vichy is een crème met dubbel effect voor de verzwakte huid met acne. Hij 1) bestrijd imperfecties en 2) werkt in op de barrièrefunctie en de huid als geheel. Naast puistjes en zwarte punten pakt het goedje dus ook de hydratatie, sterkte en verdedigingsmechanismen van de huid aan.

€ 18,95 bij de apotheker.

Sebo Végétal – Yves Rocher

De lijn van Sebo Végétal is ideaal voor de gemengde tot vette huid. Het bevat moerasrozemarijn, die de balans herstelt en glimmen tegengaat. Heb je echt puistjes en rode vlekjes? Dan ben je beter af met Sebo Pure Végétal. De lijn bevat salicylzuur, wat perfect werkt op onzuiverheden.

Perfectionerende gelcrème (€ 14,90) en hydraterende verzorging tegen onzuiverheden (€ 14,90) bij Yves Rocher.

Skin Control Serum – Body&Bess

Ken je Body&Bess al? Het is een Belgisch merkje dat onlangs nog dit Skin Control serum op de markt bracht. Het is speciaal ontwikkeld om de sebumproductie onder controle te houden door hyperactiviteit van de talgklier te kalmeren. Breng het serum puur aan op de te behandelen zones, onder je aangepaste dagcrème (24h Skin Control+ Cream).

Serum: € 31,95 voor 15 ml – Dagcrème: € 39,95 voor 50 ml.

Meer tips voor de vette huid

Openingsbeeld: IMaxTree