Heel wat vrouwen struggelen met haar dat snel vet wordt. Dan maar elke dag wassen? Nee hoor, hoeft niet. Er zijn immers een aantal trucjes waarmee je na een tijdje je wasbeurt met een dag kan uitstellen. Wij geven je er zeven.

1. Gebruik geen té heet water

Té warm water zal ervoor zorgen dat de talgproductie wordt aangewakkerd. Gebruik zéker een shampoo tegen vet haar en spoel hem altijd uit met lauw water.

2. Spray droogshampoo voordat je gaat slapen

Is je haar voordat je gaat slapen nog niet vet, maar wéét je dat dit wel zo zal zijn bij het opstaan? Spray dan voor je jouw bed induikt wat droogshampoo op je lokken, zodat-ie ‘s nachts goed zijn werk kan doen. Wist je dat er tegenwoordig ook blotting papers bestaan die nòg effectiever zijn dan droogshampoo?

3. Draag je haar nooit meer los

Draag je haar zoveel mogelijk in een staart, dotje of vlecht. Reden? Je zal minder snel met je handen door je lokken gaan, waardoor ze automatisch minder snel vet worden.

4. Werk bij met haarlak

Sta je toch op met een vette coupe? Grijp naar de haarlak en ga er met de föhn over. Het zorgt voor meer volume, zodat je vette haren automatisch minder plat tegen je hoofd kleven.

5. Was je voorste plukken

Het zijn vaak je voorste plukjes die vet worden, omdat je daar het meest met je vingers aanzit. Je kan altijd die losse plukjes boven de wasbak spoelen met wat shampoo.

6. Gebruik de juiste producten

Van shampoo tot conditioner over maskers en volumesprays: zowat alle haarverzorgingsproducten zijn te verkrijgen in een speciale ‘voor vet haar’ variant. Hou je van natuurlijke producten? Dan moet je deze shampoo voor vet, fijn en futloos haar van De Natuurkapper (€ 14) eens proberen.

7. Geduld is een schone…

Het afbouwen van je dagelijkse wasbeurt heeft uiteraard tijd nodig. Tijdens de eerste fase zal je met een vette coupe door het leven moeten – lang leve deze droogshampoo’s – maar na een paar weken merk je écht het verschil.

Meer haarverzorging

SOURCE: elle.nl