Dankzij deze tips zullen je wimpers in no time groeien

Mooie, volle, lange, gekrulde en liefst nog donkere wimpers. Er zijn heel wat wensen en zelfs eisen die we op ons verlanglijstje zetten. Jammer genoeg zijn we niet van nature allemaal gezegend met zulke wimpers. Gelukkig zijn er enkele slimmeriken in ons midden die briljante uitvindingen in de wereld hebben gebracht. Zoals mascara, een wimperkruller en zelfs nepwimpers.

Ook al zijn we dankzij deze uitvindingen selfie-proof en picture perfect, het blijft veel leuker als we van onszelf mooie en lange wimpers hebben. En ja hoor, het is mogelijk dankzij de juiste voeding en goede make-up remover.

#eatclean

Het lijkt heel typisch maar een gezond eetpatroon verricht wonderen voor je lichaam en dus bijgevolg ook voor je wimpers! De groei van onze wimpers wordt gestimuleerd door voedingsstoffen als vitamine B, die zorgen voor versteviging. Vitamine C zorgt dan weer voor de aanmaak van collageen en voorkomt haaruitval. Vitamine H zorgt ervoor dat onze wimpers sneller groeien en ook ijzer en magnesium hebben een positieve invloed.

Al deze voedingsstoffen kan je het best halen uit groene groentes zoals spinazie, spruitjes en broccoli, maar ook uit fruit, pistachenoten en zalm. Vooral zalm kunnen we aanraden omdat het vol zit met voedende zuren en onstekingsremmende stoffen. Hierdoor zullen je wimperhaartjes sneller groeien.

#cleanclean

We wéten dat waterproof mascara je saving angel is op natte herfstdagen, maar als je lange wimpers wilt, is het slim ‘m even links te laten liggen. Het goedje is immers best heftig voor je wimperhaartjes en laat zich moeilijker verwijderen. En een zachte reiniging, dat is juist key.

Gebruik het liefst een milde reiniger op oliebasis waarvan je mascara gaat ‘smelten’. Onze favoriete oogmake-up removers op oliebasis zijn die van het Japanse DHC (bevat een effectief vitamine E anti-oxidant – € 17,90) en Recette de Pureté (€ 17,50) van het natuurlijke en Belgische Cîme. Breng de olie aan op je handen, masseer zachtjes rondom je ogen in roterende bewegingen en spoel af met lauwwarm water. Zo verwijder je jouw (oog)make-up snel maar grondig, zonder je wimpers te beschadigen.

en Deep Cleansing Oil van DHC (€ 17,90).
en Deep Cleansing Oil van DHC (€ 17,90).

 

Wil je de natuur een handje helpen – of ben je gewoon érg ongeduldig? Gebruik dan een wimperserum zoals de Optim-eyes Lashes & Brows van Filorga (€ 49,90). De dubbele formule belooft in amper 3 weken de wimper- en wenkbrauwhaartjes te herstructureren en te verfraaien.

- € 49,90
– € 49,90

 

Nog meer beauty tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content