Koffers bijna ingeladen, besef je plots dat je nog één ding bent vergeten: je zonneproducten. Nochtans een essential, want dé reden waarom je op vakantie vertrekt is toch terugkomen met een egaalbruine huid?

In 3 stappen egaalbruin

De zon werkt verslavend, dat is bewezen. Zonlicht maakt immers endorfines aan, hét stofje waar je gelukkig van wordt. We snappen dat het daarom verleidelijk is net ietsje langer in de zon te blijven dan je van plan was. Allemaal goed en wel, als je een dikke laag zonnecrème smeert tenminste…

1. Eerst even scrubben

Voor je in de zon gaat liggen, kan je best eerst de dode huidcellen verwijderen met een scrub of droge borstel. Hierdoor zal je egaler en sneller bruin worden. De Scrub & Peel van Filorga (€ 24,90) is een tube die zowel exfolieert als hydrateert. De vulkanische microsferen zorgen voor een milde scrub die wordt geboost met het 10 % peeling complex. Bij het afspoelen transformeren de korrels in een melk waardoor je huid achteraf verzorgd en zacht aanvoelt.

2. Je huid goed beschermen

De tweede stap is de belangrijkste, zeker na een sessie scrubben! Smeer je lichaam overvloedig in met zonnecrème die je huid beschermt tegen verbranden en vroegtijdige huidveroudering. De All Day 50+ van Louis Widmer (€ 21,90 bij de apotheek) is een prima zonnecrème voor heel de familie. Hij heeft een lichte niet-vette textuur en is waterbestendig (best handig als je aan het zwembad ligt). Je kan kiezen voor eentje met een licht parfum of eentje zonder.

3. Hydrateren voor een langer resultaat

Na je zonne-uurtjes wil je die egaalbruine teint liefst zo lang mogelijk houden – je collega’s moéten toch zien dat je op vakantie bent geweest? Smeer daarom elke avond een vochtinbrengende lotion of aftersun die jouw huid verzorgt en kalmeert. De luchtige body mousse van Nivea (€ 4,99) met wilde frambozen en witte thee bevat sheaboter die jouw lichaam intens hydrateert na een dagje zonnen, en erna.

Meer weetjes voor het zonnen