In een wereld waarin iedereen geobsedeerd is door de beste beautyproducten en healthy recepten, vergeten we soms na te denken over stappen die een minder positief effect hebben op onze huid. Je zal versteld staan als je te weten komt dat reinigingsapparaten en zelfs de temperatuur van je douchewater jouw gezicht kunnen ruïneren. Deze 6 skincare fouten pak je dus best zo snel mogelijk aan.

Ook tijdens je make-up routine kan je ronduit de mist ingaan. Deze 5 beautyfouten maken je ouder dan je bent.

6 x skincare fouten

Je gezicht elke dag scrubben

Cleansing Face Brush van Shiseido
€ 30 – Bekijk het hier

Dagelijks exfoliëren is essentieel voor een gezonde huid en aanmaak van nieuwe cellen, maar harde en korrelige scrubs kunnen vaak meer schade aanbrengen dan dat ze goed doen. Wat je in de plaats kan gebruiken is een washandje of een cleansing spons die diep reinigen zonder de toplaagjes van je huid te beschadigen.

Je washandje niet reinigen

Hummingbirds badserie van Pip Studio
€ 4,95 – Bekijk het hier

Natte washandjes en cleansing toestellen zijn vatbaar voor bacteriën en zelfs schimmel. Deze overbrengen op je gezonde gezichtshuid is écht een no go. Gooi je washandje dus in de wastrommel na elk gebruik. Verwijder de kop van je reinigingsborstel na elk gebruik en laat hem volledig drogen tussen twee sessies.

Je gezicht als eerste wassen

Zeepvrije facewash van Biotherm
€ 23,50 – Bekijk het hier

Was je haren en poets je tanden vooraleer je jouw gezicht wast met een zeepvrij product. Ingrediënten in je tandpasta kunnen namelijk irritatie en droge plekjes veroorzaken, terwijl shampoo en conditioner een slecht laagje op je gezicht kunnen achterlaten. Poets je tanden en was je haar dus voor je jouw gezicht wast. Met deze routine was je jouw gezicht altijd juist.

Slapen op een vuil kussen

Zijden kussensloop van Ralph Lauren
€ 250 – Bekijk het hier

We houden allemaal van een goede nachtcrème en mooi gevoed haar, maar al die producten zorgen ervoor dat je kussensloop snel vuil wordt. Hierdoor krijg je last van onzuiverheden op je gezicht. Vervang je kussensloop dus regelmatig en was het één keer per week uit. Tip: slapen op een satijnen of zijden kussensloop voorkomt meteen ook rimpeltjes.

Bacteriën je huid laten ruïneren

Reinigingsdoekjes van M·A·C
€ 18,50 – Bekijk het hier

Dingen die je vaak gebruikt zoals je smartphone, een zonnebril en koptelefoon zitten vaak boordevol bacteriën van alles wat je doorheen de dag aanraakt. Houd daarom altijd reinigingsdoekjes in de buurt om je meest gebruikte items te reinigen. Met ontschminkingsdoekjes heb je meteen twee vliegen in één klap, al zijn ze niet geschikt voor een diepe reiniging van je huid.

Reinigen met warm water

Purifying Cleansing Oil van Tom Ford
€ 77,50 – Bekijk het hier

Warm water zet je poriën open maar het verstopt tegelijkertijd de natuurlijke oliën van je gezicht. Hierdoor zal je huid er al snel droog en dof uitziet. Was je gezicht lauw en reinig met een zuiverende cleansing olie. Een 30-seconden spoeling met koud water op het einde, geeft je circulatie een boost.

Beeld: & Other Stories

Meer te vermijden beautyfouten