Dé beautytip: Volle wenkbrauwen

Op de wintercatwalks waren wenkbrauwen opnieuw big business. Er is een terugkeer naar opvallende, volle wenkbrauwen. Neem een voorbeeld aan de overal aanwezige Cara Delevingne en leg je pincet weg zodat je wenkbrauwen hun natuurlijke vorm hervinden.

Wat je wél kunt doen, is je wenkbrauwen extra in de kijker zetten. Zelfs als je helemaal geen make-up draagt, knapt je gezicht meteen op van mooi gevormde wenkbrauwen. Accentueer ze met een natuurlijk oogschaduwpoeder, teken ze bij met een zacht potlood, fixeer ze met een verzorgende wax en borstel ze naar boven toe voor een open blik. Daarna nog een tikje highlighter nét onder je wenkbrauwboog voor de finishing touch.

(Foto: M.A.C. voor Caroline Herrera AW15)

Ontdek 6 tools voor perfecte wenkbrauwen

Volle wenkbrauwen

1. Tekenles

Met de precieze punt van dit potlood kun je je wenkbrauwlijn zacht modelleren. Prima voor korte of fijne wenkbrauwen. Trek kleine streepjes aan de binnenkant van je wenkbrauw om de inplanting van de haartjes te imiteren. Daarna borstel je alles in model.

Master Shape Brow Pencil van Maybelline (€ 7,99).

>>Shop nu

Volle wenkbrauwen

2. Brooke Shields achterna

Heb je van nature volle en wilde wenkbrauwen? Dan krijg je ze met deze mascara onder controle. Een beetje kleur met heel wat fixatiekracht. Borstel je wenkbrauwen van basis tot punt en hou de top van het borsteltje schuin tegen je wenkbrauwboog.

Brow Drama van Maybelline (€ 8,99).

>>Shop nu

Volle wenkbrauwen

3. Make-up maestro

Giorgio Armani komt voor het eerst met een crème-oogschaduw die ook dienst doet als wenkbrauwpoeder. Op je wenkbrauwen kies je één tint donkerder dan je natuurlijke kleur. Buig je wenkbrauwlijn met de kwast iets naar boven om je heel gezicht op te lichten.

Eye & Brow Maestro en Applicator van Giorgio Armani Cosmetics (€ 36,80 en € 22,10).

>>Shop nu

Volle wenkbrauwen

4. Alles in één

Alles voor mooi verzorgde oogmake-up in één kit: een natuurlijke oogschaduw, wenkbrauwpoeder en wax om je wenkbrauwen bij te kleuren en te fixeren, een minipincet en miniwenkbrauwborsteltje. Ideaal om mee te nemen op citytrip of zakenreis.

Kit Sourcils Palette Pro van Clarins (€ 39,60).

>>Shop nu

Volle wenkbrauwen

5. Bio brows

Een handig duo-doosje met spiegeltje met daarin een 100% natuurlijke wax om je wenkbrauw te shapen en een poederkleur om bij te tinten. Kies uit een duo voor blondines of brunettes. Ook mooi, de producten van Une hebben een Ecocert-certificaat.

Wenkbrauw Duo van Une (€ 11,99) – bij Di en Inno.

Volle wenkbrauwen

6. Budgetkit  

Een budgetvriendelijke kit met verzorgende wax met jojoba-olie die niet plakkerig aanvoelt plus een matte bruine tint die je wenkbrauwen subtiel wat voller maakt. Er zit ook een minipincet en applicator in het doosje. Een ideale touch-up voor in je handtas.

Browser Brush-On Brow Kit van NYC (€ 3,49) – bij Kruidvat.

>>Meer info

Partner Content

Gesponsorde content