De beste verzorgingsproducten volgens clean beauty-expert Lynn

De Libanese Lynn Khoury Soubra (41) opende in 2017 een gecureerde clean beautyboetiek, Lynn’s Apothecary, in Beirut die ze tijdelijk moest sluiten door de pandemie en oproer in het land. Lynn bouwt haar online winkel nu verder uit in België, waar haar man al jaren werkt.

Je werkte 10 jaar voor de Verenigde Naties. Waarom maakte je plots de switch?

“Door mijn kantoorjob miste ik het veldwerk enorm. Ik hield van beauty en plots dacht ik: als ik nu geen carrièreswitch maak, dan nooit. Het was mijn man die het extra duwtje gaf, naar het voorbeeld van zijn moeder, die een nagelsalon runt in Beirut. Daarop behaalde ik een certificaat in de cosmetische wetenschappen.”

Wat betekent clean beauty voor jou persoonlijk?

“Clean beauty heeft veel definities, maar voor mij betekent het ‘vrij van chemicaliën en synthetische ingrediënten’. Wat ik verkoop en gebruik, moet natuurlijk, effectief én wetenschappelijk geformuleerd zijn. Er doet veel greenwashing de ronde en ik ben dan ook heel kieskeurig.”

Je startte met een fysieke winkel in het hart van Beirut, hoe verliep dat proces?

“Mijn startboetiekje in Beirut ruilde ik na het eerste jaar in voor een centraler pand met behandelcabines en ruimtes voor masterclasses. Jammer genoeg werd mijn winkel tijdens de opstanden twee keer vernield en moest ik hem met een pandemie erbovenop tijdelijk
sluiten; er liep simpelweg niemand meer over straat. In januari 2020 verhuisde ik naar België en focuste ik op de webshop. Vanuit ondernemingsstandpunt is België een goede keuze; het ligt centraal, is meertalig en van hieruit kan ik mijn producten makkelijk verzenden naar de rest van Europa.”

Wat wil je graag vertellen tegen iemand die een eigen onderneming wil?

“Het belangrijkste is dat je erin gelooft, trouw blijft aan je idee en niet zonder nadenken meegaat met de trends. Verkoop je hetzelfde als je concurrent, maak dan het verschil in service of de manier waarop je jouw producten aan de man brengt.”

Op welke manier onderscheidt Lynn’s Apothecary zich van de andere clean beautywinkels?

“Onze sterkte zit ’m in de strikte richtlijnen. Ik schakel een doctor in de biochemie in om  elk product te keuren op zijn effectiviteit en ingrediënten. Verder wil ik ook online een ‘in store’-ervaring bieden; geen ‘shop en go’ hier, ik luister naar mijn klanten en ze leren me soms ook nieuwe merken kennen.”

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

“Ik zie graag onze webshop verder groeien en droom van een fysieke boetiek in België en andere Europese landen.”

Meer info op lynnsapothecary.com.

Haar beautyroutine

Beste reiniger? De Restorative Cleansing Balm van de Mamiel (€ 77) is méér dan een beautyproduct. Het zuivert, kalmeert, herstelt en spoelt alle slechte vibes van de dag meteen weg. Adem in, breng aan op je huid en dep af met een lauwe handdoek.

Beste antiaging? Momenteel ben ik verknocht aan de producten van Tata Harper. Wat ik niet meer kan missen: hun Concentrated Brightening Essence (€ 217), Elixir Vitae (€ 450) en één keer per week het Purifying Mask (€ 76). Die laatste gebruik ik extra vaak in de zomer, om zonnefilters weg te wassen.

Beste nachtverzorging? De olie van het Griekse Opuntia! Hij bestaat ook in een dagversie en is echt onklopbaar (€ 113). Tip: doe er nog voor het opdroogt je foundationpoeder overheen voor een gehydrateerde, natuurlijke make-uplook.

Geheime hack? Probeer het Glow Mask van Susanne Kaufmann (€ 70) ook eens op een puistje. Je zult zien: de ochtend nadien is het gekrompen!

Meer lezen over beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content