De favoriete mascara’s van beautyredactrice Franciska

De zoektocht naar een goede mascara is vaak niet eenvoudig. Onze beautyredactrice Franciska ging aan het testen en maakte een lijstje met haar favorieten. 

Als vriendinnen en nichten me vragen in welke mascara ze moeten investeren, vind ik dat een moeilijke vraag. Veel hangt af van wat voor soort borsteltje je graag gebruikt: een dik of een dun, uit siliconen of met klassieke haartjes, een gebogen of een recht. Maar ook de lengte van je wimpers speelt een rol. Korte wimpers hebben een fijn borsteltje nodig waarmee je de formule makkelijk uitwerkt van aan de wortel naar de topjes. Lange wimpers kunnen vrijwel elk borsteltje aan. Dat komt neer op heel veel testen in je queeste naar de perfecte mascara. Dit zijn alvast mijn favorieten, maar het lijstje wordt continu aangevuld met nieuwkomers. 

Mascara

Roller Lash van Benefit 

Een heel fijn, gebogen borsteltje waarmee je makkelijk door je wimpers kamt. Ik gebruik eerste de bolle kant om mijn wimpers krul te geven en aan te zetten en werk de formule dan verder uit met de holle kant. De mascara zorgt voor mooi gekrulde, lange wimpers. Voor een natuurlijk effect.

Big Bold Angel Lash Mascara van NYC

Het bewijs dat mascara's niet duur hoeven te zijn om goed te zijn. Het Amerikaanse budgetmerk belooft een volumineus, maar vederlicht effect en dat klopt. Het dikke borsteltje zorgt voor mooie, volumineuze wimpers.

Diorshow Iconic Overcurl Mascara van Christian Dior

Mijn favoriete Dior-mascara is er deze zomer in een waterproof licht turkooizen versie. Een fijn gebogen borsteltje waarmee je makkelijk je hele wimperrij in één keer opmaakt.

Extended Play Lash van M.A.C

Deze mascara neem ik mee op vakantie of perstrip: hij neemt weinig plaats in en je hebt enkel warm water nodig om hem te verwijderen. Hij zorgt voor mooi volume, gescheiden wimpers en lengte.

Truly Waterproof Mascara van Clarins

Eén van de mooiste blauwe mascara's die ik al heb gebruikt, maar jammer genoeg is dit een limited edition van de zomercollectie vorig jaar. (Misschien toch overwegen hem in de permanente collectie te stoppen, Clarins?) De formule is waterproof en overleeft zelfs een douche. Nu verkrijgbaar in zwart en aquagroen.

Lash Sensational van Maybelline

Deze nieuwkomer belandde al snel bij mijn permanente collectie. Met het gebogen borsteltje zet je makkelijk al je wimpers aan, ook de kleintjes in de binnenste ooghoek. Het resultaat: mooi gevormde, volumineuze en lange wimpers. Nu ook in waterproof versie verkrijgbaar, hoewel de gewone formule ook al heel goed blijft zitten.

Grandiôse van Lancôme

Het zwanennekborsteltje (ik vind de naam niet uit) maakt het mogelijk om het borsteltje in elke richting te houden, zodat je al je wimpers zonder knoeien kan aanzetten. (Dus geen mascara meer onder je ogen of onder je wenkbrauwen!) Noem dit gerust mascara voor dummies. Je krijgt een heel mooi resultaat: krul, volume en lengte.

Lash Machine Volume van Bourjois

Dit is geen mascara, maar een recht borsteltje waarop vezeltjes zitten die je tussen twee laagjes mascara aanbrengt om extra volume te creëren. Je neemt ze daarna gewoon weer weg met je make-upremover. Voor dagen (of avondjes uit) waarop het wat meer mag zijn.

Little Black Primer van Estée Lauder

Dit is een primer die een mooie basis legt zodat je gewone mascara mooier uitkomt. Of je gebruikt hem in het weekend alleen voor een heel naturel effect. Of je brengt hem over je mascara aan zodat die de hele dag mooi blijft zitten. Ik gebruik hem het liefst als basis en heb al gemerkt dat mascara's die ik anders maar niets vind met deze primer meer effect hebben.

Eyes to Kill Mascara van Giorgio Armani

Of elke mascara van Armani. Prijzig, ja, maar de formules van het merk zijn altijd goed uitgedacht en je creëert makkelijk mooie wauw-wimpers die een hele dag mooi blijven.

Smokey Eye Mascara van Bobbi Brown

Simpelweg een heel goede mascara, ook al lijkt het borsteltje op een doorsnee recht borsteltje. De formule is diepzwart (om je smokey eyes nog intenser te maken), blijft perfect zitten en zorgt voor lange, volumineuze wimpers.

False Lash Wings Intenza Mascara van L'Oréal Paris

Het borsteltje is geïnspireerd op vlindervleugels en moet helpen om de wimpers te verlengen en extreem volume te geven. De formule bevat neomatte pigmenten voor een intens zwarte kleur.

Franciska Bosmans Beautyredactrice Franciska Bosmans matcht haar parfum met haar humeur, haar nagellak met haar drankje en bestelt bij elke gin-tonic een watertje om een gedehydreerde huid tegen te gaan. 

Lees alle artikels van Franciska hier.

Partner Content

Gesponsorde content