Home Beauty De favoriete oogpotloden van onze beautyredactrice

De favoriete oogpotloden van onze beautyredactrice

De favoriete oogpotloden van onze beautyredactrice

Oogpotloden die een hele dag mooi blijven zitten? Ze zijn moeilijk te vinden, maar ze bestaan wel. Na veel trial and error zijn dit de favorieten van onze beautyredactrice Franciska Bosmans.

"Ik gebruik vaker liquid liner dan dat ik oogpotlood gebruik, maar als ik een zachter effect wil, zin heb in een fel kleurtje (liquid liners komen niet zo vaak in felle kleurtjes) of in één minuut een snelle smokey eye wil, val ik op deze producten terug:"

Eye pencil in Mohair Khaki van & other stories

Een budgettoppertje. De kleur blijft niet de hele dag perfect en vlekkeloos zitten, maar heeft een goede houdbaarheid en het potlood glijdt makkelijk over de huid. De kakigroene metallic kleur zet bruine ogen mooi in de verf.

Double Wear Stay-In Place Eye Pencil in Emerald Volt van Estée Lauder

Een goed oogpotlood voor wie graag wat kleur in haar make-up brengt, want deze potloden komen in verschillende kleurtjes naast het traditionele zwart. Het merk belooft 12 uur houdbaarheid, wat klopt. Aan het einde van de dag heb ik maar een heel vaag kleurspoor in mijn oogplooi.

Drawing Pencil van Shu Uemura

Dit is één van de beste oogpotloden die ooit zijn gemaakt. Je hebt in één haal een mooi lijntje kleur dat ook nog eens een hele dag perfect blijft zitten. Indrukwekkend. En wie wil, blendt de kleur snel uit voor een smokey eye.

Stylo Yeux Waterproof in 911 Ambre Doré van Chanel

Deze bronstint is een favoriet van mij op warme zomerdagen. Leuk om je bovenste wimperlijn subtiel aan te zetten, gecombineerd met gouden oogschaduw. Of in je onderste wimpers. (Ik heb wel de indruk dat sommige kleuren van dit potlood beter over het ooglid glijden dan andere.)

Velvett Matt Smokey Eyes in 020 Avokhaki van Catrice

Dit is het bewijs dat een lage prijs niet altijd gelijk staat met slechte kwaliteit. Voor minder dan € 4 krijg je een mooi gepigmenteerde kleur, een textuur die makkelijk over de huid glijdt en een blendborsteltje om je lijntje uit te werken tot een smokey eye, mocht je dat willen.

Crayon Khôl van Clarins

Het Franse merk wordt op de beautyafdeling wel eens over het hoofd gezien, maar maakt erg goede oogpotloden. Check zeker de limited editions die vaak in felle zomerse kleurtjes komen. De waterproof versie is nog beter, maar deze blijft al mooi zitten.

Contour Clubbing Waterproof van Bourjois

Een andere budgettopper. Opvallende kleurtjes, romige textuur en een lange houdbaarheid.

Crayon Khôl van Lancôme

Deze turkooizen tint was een limited edition een paar jaar geleden, maar het merk heeft een vast assortiment dat even goed is.

Crayon Mine in 04 Bleu van Les Couleurs de Noir

De oogpotloden van dit Belgische beautymerk dat in de apotheek wordt verkocht zijn perfect geschikt voor gevoelige ogen. Ik hou van de zachte, metallic tinten, de romige textuur en de houdbaarheid.

Dessin du Regard Waterproof van Yves Saint Laurent

Een goede keuze als je op zoek bent naar een feller kleurtje en een vleugje luxe. Deze vette potloden beloven 16 uur te blijven zitten en hebben een liquid liner-effect.

Exaggerate Waterproof Eye Definer in Aqua Sparkle van Rimmel

Dit is mijn favoriete budgettopper. De kleur, turkoois met een heel klein beetje glitter, staat heel mooi in de zomer en overleeft een hittegolf. Het merk belooft 10 uur houdbaarheid en lost die belofte makkelijk in.

The Kajal Crayon van Estée Lauder

Dit dikke, vette kajalpotlood was een limited edition uit de samenwerking met Amerikaanse designer Derek Lam. Ik gebruik het graag als basis voor een smokey eye of om een grote cateye uit te werken die de hele avond en nacht perfect op zijn plaats blijft. In de winkel vind je Pure Color Intense Kajal Eye Liner die hetzelfde effect belooft.

Crayon Khôl Terrybly in n° 3 Bronze Generation van By Terry

Eén van de beste oogpotloden ter wereld. De rijke, waterproof textuur glijdt moeiteloos over het ooglid en blijft mooi zitten. (Het merk belooft 8 uur houdbaarheid.) Ideaal voor een zachte cateye, als streepje eyeliner of voor een smokey eye. Ik heb nog maar een stompje potlood, maar ik kan het niet weggooien.

 

Franciska Bosmans Beautyredactrice Franciska Bosmans matcht haar parfum met haar humeur, haar nagellak met haar drankje en bestelt bij elke gin-tonic een watertje om een gedehydreerde huid tegen te gaan. 

Lees alle artikels van Franciska hier.