Ons goed voornemen voor 2018? Een spaarplan opstellen om de nieuwe make-up collectie van Chanel te kunnen financieren. Lucia Pica, Creative Make-up & Colour Designer van het luxemerk, komt tegen de lente met een nieuwe beautylijn, geïnspireerd op haar geboorteplaats Napels. Alleen al voor die zuiderse roots, verlangen we nu al naar de zomerse potloden en palletjes.

Back to the roots

Voor de nieuwe Neapolis-collectie reisde Lucia Pica af naar haar geboorteplaats Napels en eindigde ze in Pompeii, waar de kleurrijke fresco’s haar inspireerde. Resultaat? Een make-up collectie met frisse, felle kleuren voor de lente en zomer van 2018.

Vrai Parisienne en ambassadrice van Chanel, Caroline de Maigret, hield op woensdag 15 november een Beauty Talk met Lucia Pica in Colette – de Parijse iconische kledingzaak die binnenkort jammer genoeg haar deuren sluit. Ze hadden het over de nieuwe Neapolis-collectie maar ook over hun visie op make-up en de schoonheid van vrouwen vandaag de dag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lucia’s beautygeheim

In het interview verklapt Lucia Pica meteen ook haar beautygeheim: rode eyeliner. Ze brengt de felle kleur aan rond haar ogen om licht, diepte en attitude in haar make-up look te brengen. Het rood uit de Neapolis-lijn heeft een gouden shine die het licht uit haar ogen reflecteert en ze extra hard opheldert. Als je het combineert met een beetje zwart, wordt het allemaal nòg mysterieuzer, tipt ze.

Verder bevat de collectie nieuwe kleurtjes Le Vernis nagellak: een gele, zeegroene, lichtroze en koraalrode tint. Voor de lippen brengt Chanel vier nieuwe kleuren van de Rouge Coco Gloss uit – waaronder een blauwe. Dé showstopper van de collectie? Het oogschaduwpalet Les 9 Ombres met bruine, gele, groene, rode en blauwe tinten. Take a sneakpeek:

De Neapolis-collectie kan je vanaf 1 december exclusief online shoppen. Vanaf 15 januari liggen de producten in de erkende parfumerieën.

De beste make-up hacks