De meest gemaakte beautyfouten

Elke vrouw is dagelijks bezig met verzorging en make-up. Maar vaak maken we daarbij fouten die we beter niet meer maken. Wij sommen ze voor jou op zodat ze in de toekomst niet meer voorkomen.

1. Met make-up slapen

We weten dat we het niet mogen doen, maar we hebben het allemaal al zeker één keer gedaan: slapen met make-up aan. Reinig elke dag grondig je gezicht met een reinigingsmelk of wasgel en als het wat sneller moet gaan grijp dan naar je demaquillage-doekjes voor je gaat slapen. Je zal er ‘s ochtends niet enkel frisser uit zien, maar het loont ook voor later. Make-up kruipt namelijk in je poriën waardoor je poriën groter worden. Grote poriën betekenen een ruwe, oude huid. Dus pas je dagelijkse ritueel aan en haal die make-up remover maar naar boven.

2. Een foute foundation kiezen

De juiste foundation vinden, kan soms een hele zoektocht zijn. Om te beginnen raden we je aan om in de winkel de foundation niet op je hand te testen. Het is een vaak gemaakte fout, maar waarom testen we iets op onze handen als het bedoeld is voor op ons gezicht? De kleur van je handen en van je gezicht is vaak niet dezelfde. Test die nieuwe foundation op je kaaklijn en je eindigt gegarandeerd met de perfecte kleur.

3. Base coat van je manicure vergeten

Wanneer je beslist om je nagels zelf aan te pakken en van een nieuw kleurtje te voorzien, wordt vaak de base coat vergeten. Die eerste laag van een doorzichtige nagellak, vaak heb je zelf specifieke nagellakken, is essentieel in het behoud van mooie nagels. Als je de basis vergeet, dan zou het heel goed kunnen dat je nagels na een tijdje een gele kleur krijgen. Om je nagellak zo lang mogelijk te behouden, gebruik je na de base-coat twee lagen gekleurde nagellak om te eindigen met een doorzichtige beschermlaag. Succes gegarandeerd!

4. Een oud pincet gebruiken

Je epileert misschien al jaren je wenkbrauwen met hetzelfde pincet, maar misschien is het eens tijd voor vernieuwing. De haartjes lijken vaak ongrijpbaar of je hebt moeite om de uiteinden van het pincet tegen elkaar te krijgen: het zijn duidelijke tekenen. Om je pincet proper te houden, kan isopropyl alcohol wonderen doen. Je kunt het gewoon in de winkel kopen en zo ontdoe je je pincet van alle bacteriën.

5. Dagelijks waterproof mascara dragen

Zolang je niet een hele dag in het zwembad gaat liggen, is het geen goed idee om waterproof mascara te dragen. Het lijkt niet erg om dagelijks zo’n mascara aan te doen, maar het is redelijk schadelijk voor je wimpers. Ze worden er heel droog van en doordat het zo moeilijk te verwijderen is, ga je waarschijnlijk wat wimpers verliezen door te hard te wrijven.

Partner Content

Gesponsorde content