De verzorgingsproducten van cultmerk The Ordinary zijn eindelijk in België te koop

Sofie Albrecht

The Ordinary is één van die buitenlandse cult-beautymerken die zijn reputatie vooraf gaat. Het merk was al een tijdje te koop via de The Ordinary webshop en bij Cosmeticary, maar is vanaf deze maand ook bij Ici Paris XL, België’s grootste parfumerieketen, te vinden.

Het verhaal van The Ordinary

The Ordinary is het geesteskind van de Iraans-Canadese Brandon Truaxe, een computerwetenschapper die voor een beauty-bedrijf werkte waar hij gefrustreerd raakte door de hoge prijzen die het merk vroeg voor producten met vage beloften en dure reclamecampagnes. Hij besloot de beauty-industrie te revolutioneren met duidelijke producten op basis van gekende actieve ingrediënten aan een zeer toegankelijke prijs. The Ordinary werd in 2016 gelanceerd en werd een instant succes. Consumenten bleken helemaal klaar voor de vernieuwende aanpak en meer transparantie. Ze deden hun research naar producten en ingrediënten en zochten producten waar ze een verzorgingsroutine op maat mee konden samenstellen. En de toegankelijke prijzen (de meeste producten kosten nog geen 10 euro) nodigden uit tot experimenteren.

Verzorging op maat van je huidbehoeften

Je hoeft geen halve dermatoloog te zijn om te achterhalen welke producten voor jou kunnen werken. Op de website van het bedrijf leidt een online quiz je naar de juiste producten. Wie goed thuis is in huidverzorging kan verschillende producten gaan combineren, aangezien die redelijk eenvoudige formules hebben. Zo krijg je de beste resultaten zonder de huid te overbelasten.

Welke ingrediënten gebruik je best niet samen?

De producten van The Ordinary nodigen uit tot layeren. Maar toch zijn er een paar combinaties die je best vermijdt:

  • Vitamine C en Niacinamide verminderen elkaars werkzaamheid
  • Exfoliërende zuren (melkzuur, glcyolzuur, enz) verminderen de werking van peptiden
  • Vitamine A-derivaten (retinol/retinoïde) en vitamine C en zuren (AHA’s/BHA’s) zijn een te agressieve combinatie voor je huid

Tip: Wil je ze toch graag gebruiken, gebruik de ene dan in je ochtendverzorging en de andere ’s avonds of wissel om de dag af.

Tip: gebruik altijd een SPF wanneer je exfoliërende zuren gebruikt

De 5 must try producten van The Ordinary

Squalane Cleanser

Squalane Cleanser

Squalane Cleanser

Crèmige reiniger die met water in melk verandert. Reinigt grondig, zelfs make-up, maar mild zonder de huid te strippen, dankzij squalane die de huid hydrateert en verzacht. 50 ml: 7,50 € – shop het hier.

Buffet Peptide serum

Buffet Peptide serum

Buffet Peptide serum

Combineert hyaluronzuur met peptiden in een anti-aging serum voor een vollere, stevigere huid. 30 ml: 17,50 € – shop het hier.

Natural Moisturizing Factors + HA Surface Hydration Formula

Natural Moisturizing Factors + HA Surface Hydration Formula

Natural Moisturizing Factors + HA Surface Hydration Formula

Parfumvrije moisturizer voor alle huidtypes. 30 ml: 6,50 – shop het hier.

Caffeïne Solution 5% eye serum

Caffeïne Solution 5% eye serum

Caffeïne Solution 5% eye serum

Gelachtige textuur die werkt op wallen en pigmentvlekjes rond de oogcontouren. 30 ml: 7,90 € – shop het hier.

Niacinamide 10% + Zinc 1%

Niacinamide 10% + Zinc 1%

Niacinamide 10% + Zinc 1%

Kalmeert de talgproductie, zodat de onzuiverheden verminderen en de huid opklaart. Elke 2,5 seconden zou er een flesje over de toonbank gaan. 30 ml: 6,90 € – shop het hier.

Meer skincare:

Partner Content

Gesponsorde content