Home Beauty Dé wellnesstip: Detox
Dé wellnesstip: Detox

Het was heerlijk tafelen tijdens de feestperiode, maar nu voelt je lichaam loom en zwaar. Tijd voor een verfrissende detox! Hebben we dat eigenlijk wel nodig? Je lichaam kan zichzelf perfect zuiveren, zonder enige hulp. Onze organen zorgen daarvoor. Maar toch helpt zo'n ontgiftingsperiode, omdat je je lichaam meer rust gunt door geen extra gifstoffen toe te voegen.

Je spijsvertering loopt weer vlotter, je huid wordt frisser en je hoofd voelt leger. Detoxen hoeft niet te betekenen dat je zwaar gaat vasten of jezelf gaat pijnigen. Het kan best aangenaam zijn. Zie het als een periode waarin je je lichaam en geest 100% aandacht geeft. Zodat je daarna weer met volle energie verder kunt.

Boek 1 van de 14 detox-arrangementen met 30% korting in het februari-nummer van Feeling (op 21 januari in de winkel).

 

Kies een van de vijf detoxmethodes

Detoxen kan ook leuk zijn! Kies voor kleurrijke sapjes, een gezond eetpatroon, een vleugje wellness, ontspannende massages of een yogavakantie onder de zon.

sap

De sapkuur

Kant-en-klaar aan huis geleverd

Er is geen makkelijkere manier om te ontgiften dan een sapkuur die aan huis geleverd wordt. Het enige wat je nodig hebt, is wat doorzettingsvermogen (want drie dagen niet knabbelen, dat is niet niets). Je hoeft niet te koken, geen boodschappen te doen. Je drinkt gewoon elke dag je verse heerlijke sapjes. Het is fijn om tijdens je sapkuur een vrije dag te nemen en een massage of saunabezoek te plannen. Twee goeie diensten zijn Detox Delight (die ook een formule met 1 maaltijd per dag hebben) en JusJus (sapjes en soepjes).

Detox Delight Juice & Diner Delight (€ 200 voor drie dagen)
> Bestel nu
JusJus sapkuur (€ 54,95 per dag)
> Bestel nu

 

granola

Het boek

Clean eten

Dr. Alejandro Junger is de detoxspecialist waar Gwyneth Paltrow mee dweept. Hij onderzocht de invloed van toxines op ons lichaam en ontwikkelde een reinigingskuur met supplementen en poedertjes. Zijn laatste boek maakt detoxen makkelijker: je krijgt meer dan 200 gezonde recepten die je zelf in een kuurtje kunt inbouwen.

Clean Eats

Clean Eats van dr. Alejandro Junger (€ 26,99)
> Shop nu

 

 

 

 

 

massage

De massage

Spanningen wegkneden

Martine de Richeville is beroemd omwille van haar zelf ontwikkelde massage-techniek tegen cellulitis. De techniek is efficiënt, maar behoorlijk pijnlijk in het begin. Door een manuele knijpende en rollende beweging worden vastzittende weefsels losgemaakt. De gifstoffen die vastzaten in vetweefsels, komen vrij en worden afgevoerd. Het beste resultaat boek je met een reeks van 10 beurten in een tempo van één massage per week. Het is even op de tanden bijten in het begin, maar hoe meer alles loskomt, hoe beter de massage gaat aanvoelen. Tegen beurt vijf dommelde ik al wat in…

Remodelage van Martine de Richeville (€ 130 per beurt, € 1100 voor 10 beurten)
> Boek nu

 

yoga

De vakantie

Yoga in de Algarve

Monte Velho is een prachtige alternatieve retreat in de heuvels van het Sint Vincent Natural Park in de Algarve in Portugal. Je kijkt uit over de Atlantische Oceaan. Als je ergens een weekje detoxen kunt overleven, dan is het hier wel. Elke dag eet je vegetarisch en puur, maar wél lekker! Tussendoor ontspan je je geest met meditatie, wandelingen en yoga. De retreats lopen van zondag tot zaterdag. Je kunt een kamer delen als koppel of als vriendinnen, maar deze reizen zijn ook heel geschikt om alleen te doen.

Yoga Detox Retreat van Algarve Yoga (€ 1280 voor single kamer all-in excl. vlucht)
> Boek nu

 

 

 

 

Kaufmann spa

De wellnessdetox

Puur natuur

Suzanne Kaufmann , zelf een natural beauty uit Oostenrijk, heeft een prachtige spa waar je midden in het groen kunt gaan kuren. Tijdens je detoxkuur krijg je behandelingen zoals scrubs, massages en baden, allemaal met producten uit de eigen biolijn van Suzanne. Ook fijn zijn de lessen yoga en qigong, die je lichaam en geest verjongen en zuiveren. Een holistische aanpak waarbij je lichaam de kans krijgt om zichzelf te genezen.

Kaufmann

Detox in Hotel Post Bezau in Oostenrijk van Suzanne Kaufmann(€ 1185, vanaf vier nachten)
> Boek nu