De modeweken van Parijs, Londen en New York zijn niet alleen dé plaats bij uitstek om nieuwigheden op vlak van mode, schoenen-trends en accessoires te ontdekken, ook op vlak van beauty valt er héél wat op te pikken. Welke looks worden trendy voor de zomer, welke coupe wordt snel het nieuwe it-kapsel dat je zeker wil hebben en gaan we nu voor opvallende, neon eyeliner of net voor een very nude look? De modellen op de catwalk vertellen het je allemaal.

Wie echter niet alleen een front row-plekje weet te bemachtigen, maar ook eens áchter de schermen mag kijken, kan echter nog veel meer beautygeheimen ontdekken. Want hoe preppen de visagisten al die modellenvelletjes best voor een natural glow, hoe zorg je ervoor dat zwarte make-up niet te hard valt en – als je met een fond-de-teint poedertje werkt – hoe zorg je er dan eigenlijk voor dat je er niet als een zwaar geplamuurd marmeren beeld bijloopt?

Wel, wij lichten bij deze graag een tipje van de sluier op. Met deze tips & tricks van de beste en meest geroutineerde make-up artiesten uit de hedendaagse modewereld, zie ook jij er straks helemaal catwalk-klaar uit!

1. Het geheim voor de perfecte ‘bambi wimpers’

Wie zijn wimpers helemaal stralend en open wil laten uitkomen, brengt best niet gewoon een zwarte mascara aan, maar gaat alvorens het zwarte laagje te leggen eerst nog voor een laagje in een navy-getint kleurtje. Het zou de tweede laag in zwart een beetje extra cachet geven, zo legt Emilia Wickstead, make-up artieste bij Lucy Bridge, uit. Maar shhht, niemand zeggen!

2. Zo maak je die donkere lipstick wél flatterend

Lipstick in een donker kleurtje, het ziet er altijd erg aantrekkelijk en interessant uit bij anderen, maar als je het zelf aanbrengt, maakt het je gezicht al snel zo hard. Dit klinkt herkenbaar? Dan heeft visagist Sam Bryant voor jou een goede tip in de aanbieding: breng onder de donkere lipstick eerst nog een koraalrood laagje lippenpotlood aan.

Het geeft de dekkende lipstick een warmere toets mee én het zorgt er nog eens voor dat de kleur langer blijft zitten ook. Win-win!

3. Zo breng je een beetje (blijvend) volume in dat platte haar

De meeste mensen die een beetje volume in hun coupe willen brengen, doen dat op een manier die niet helemaal efficiënt te noemen is, zo merkt haarstylist Peter Gray op. “Wie zijn haar een beetje breder wil laten vallen, sprayt beter niet gewoon óp het haar want dan zal het net inzakken, maar sprayt zijn product best vanuit een bepaalde hoek (denk: 35 graden) langs onderuit”, zo klinkt het. Lijkt logisch, toch?

4. Zo laat je je ogen groter lijken

Hoewel de oogleden van de modellen tijdens de Moschino SS17-show vrij zwaar opgemaakt waren, hoefde hun blik toch niet aan grootte in te boeten. Daar had visagist Tom Pecheux zo zijn methodes voor: “Op het onderste ooglid bracht ik niets anders aan dan een wit oogpotloodje. Onder het oog mag er zeker geen donkere eyeliner of andere make-up aangebracht worden.”

“Ik wilde dat de modellen er gesofisticeerd uitzagen, vandaar de zware make-up, maar ik wilde ook dat ze er jong en fris zouden blijven uitzien. Daarom koos ik ervoor het oog niet volledig zwart in te kaderen, het zou voor een oudere en zwaardere look gezorgd hebben.”

5. Zo draag je die bright pink lipstick wél trendy

Felroze lippenstift dragen zónder eruit te zien als barbie, het kan een opgave zijn. Maar make-up artiest Lloyd Simmons heeft de oplossing gevonden: “Ga voor mat roze en zorg ervoor dat je de kleur een beetje blurt naar de rand van je lippen toe, een fluffy fluwelen toets zorgt er namelijk voor dat je felroze kleur een beetje gesofisticeerder oogt.”

6. Zo krijg je die picture perfect natural glow

“Breng eerst een cream blush aan en werk dan af met een heel licht poedertje om het geheel glad te maken”, zo tipt make-up artist Mark Carrasquillo. “Die tactiek zorgt ervoor dat je look erg natuurlijk overkomt en laat het poeder mooi blenden met de natuurlijke glans van je huid.”

7. Zo ga je voor een natuurlijke nude-look op de lippen

Wil je een nude-like look op de lippen, maar wil je ze toch een klein béétje accentueren? Gebruik dan het trucje dat make-up artieste Wendy Rowe backstage van actrice en model Sienna Miller leerde: “Sienna gebruikt de Burberry Eye Contour in een tintje donkerder dan haar eigen huidkleur, en brengt die op de lippen aan als ze wil gaan voor een effortless natural beauty-look.”

8. Zo maak je die zwarte oogmake-up een beetje zachter

“Als je kiest voor zwarte oogmake-up, kies dan voor een high shine-variant“, zo klinkt het advies van visagist Sam Bryant. “De glans maakt het zwart meteen veel mooier en ook makkelijker aan te brengen. De openbrekende textuur van de glossy oogschaduw, zorgt er meteen ook voor dat je black-look veel minder zwaar valt.”

9. Zo laat je je ogen ‘poppen’ zonder oogschaduw

Wil je je ogen niet zichtbaar met een laagje oogschaduw en eyeliner aanzetten, en gaan voor een all natural-look, maar dan wel zonder eruit te zien alsof je recht uit je bed komt? Dan kan je opteren voor een staaltje van Mac’s Pro Longwear Paint Pot in een Groundwork-tint (nude beige bijvoorbeeld).
“Breng een beetje aan op de binnenste en buitenste ooghoeken, en laat je ooglid gewoon onbedekt.” De aangebrachte make-up zou zo goed als onzichtbaar moeten zijn, en toch laat het je ogen net dat ietsje sterker poppen.”

10. Zo voorkom je dat je poeder fond-de-teint al te zwaar gaat liggen

“Breng je poeder of blush nooit aan door met een borstel rechtstreeks over het poeder te gaan en het dan meteen op je gezicht aan te brengen”, waarschuwt make-up artiest Tom Pecheux. “Doordat het poedertje heel direct aan de oppervlakte van de borstelhaartjes van de zuivere en fluffy borstel zit, zet het zich bij contact met de huid meteen vast en ziet het geheel er erg zwaar en geplamuurd uit.”

Een beter idee is het dan ook om een beetje poeder in het deksel van je potje over te hevelen, en je borstel daar flink doorheen te halen, zodat het product ook wat verder op de borstelharen doordringt. Schud de borstel dan voorzichig lichtjes af, zodat overtollig poeder er weer af dwarrelt, en strijk dan zachtjes langs het gezicht.

Lees ook:

 

SOURCE: Harper's Bazaar