Home Beauty Dit simpel trucje geeft jouw haar een volume boost

Dit simpel trucje geeft jouw haar een volume boost

Dit simpel trucje geeft jouw haar een volume boost

Wil jij tegen de feestdagen een volumineuze coupe, maar lijkt dat volgens jou onmogelijk door je haartype? Think again! En het handige is: Je hoeft hiervoor geen ingewikkeld stappenplan te volgen of halsbrekende toeren uit te halen. Gewoon wat rustiger aan doen met de conditioner doet wonderen!

Conditioner voedt je haar en geeft het een gezonde glans. Maar wist je dat conditioner je haar zwaarder maakt, waardoor je meer kans hebt dat het plat op je hoofd zal vallen?

  • Onze tip: Omdat volume bij de haarwortel begintbreng je best enkel conditioner aan op de uiteinden van je haar. Deze hebben de verzorging ook het meest nodig. Wanneer je je haar volledig gaat behandelen met conditioner maakt dit ook de wortels zwaarder, waardoor het moeilijker is om er achteraf volume in te krijgen. 

Er zijn natuurlijk nog andere trucjes om het effect te versterken. Je kan je kapper vragen om je haar te knippen of te kleuren waardoor het optisch weelderiger lijkt, je kan je haar minder vaak wassen en droogshampoo gebruiken. Daarnaast kan je volumegevende producten, zoals een mousse of spray, aanbrengen op nat haar en het vervolgens met je hoofd ondersteboven föhnen. Vergeet ten slotte je coupe niet te fixeren met een flinke dosis haarlak om het volume beter te behouden.

 

Lees ook: