Moest je haar nog niet kennen: Shereene Idriss is een dermatologe uit New York en razendpopulair op Instagram. Op dat platform vertelt ze haar 390k volgers over ‘huidwetenschap’ en tipt ze de allerbeste beautyproducten. Wat ze zelf dagelijks op haar snoet smeert? Feeling knows…

Shereene wie?

Shereene Idriss volgde het zevenjarige traject ‘Medical Honors Program’ aan de George Washington University, voltooide een research fellowship aan de Harvard University én bracht haar dermatologieopleiding aan het Tufts Medical Center in Boston tot een goed eind. Nu is ze expert in gezichtsverjonging en precies daarom willen wij weten wat zij dagelijks smeert om huidveroudering af te remmen. Op haar website pillowtalkderm.com deelde ze onlangs haar nighttime routine en die konden we heus niet voor onszelf houden.

Haar nighttime routine tegen pigmentvlekjes

Shereenes routine voor het slapengaan bestaat uit 8 stappen. Let wel: haar persoonlijke huidzorg is pigmentatie en een oneffen teint, waarvoor ze aangepaste producten smeert. Heb jij eerder last van acne, couperose, rimpeltjes…? Ga dan op zoek naar formules die specifiek hierop inwerken.

Stap 1: make-up remover

“Ik ben dol op micellair water,” schrijft Idriss op haar blog. “Bioderma’s Sensibio H2O (€ 19,89 voor 500 ml) is een favoriet in mijn badkamerkastje, maar voor kleinere budgetten is Garnier (€ 7,98 voor 400 ml) een prima alternatief. Doordrenk je herbruikbare wattenschijfjes ermee en verwijder al je gezichts- en oogmake-up. Wees extra voorzichtig rond de oogcontouren; vermijd stevig heen en weer wrijven want hiervan krijg je fijne lijntjes.”

Stap 2: cleanser

“Met énkel micellair water kom je er niet. Er blijven hoe dan ook restjes achter dus om mijn huid van alle vuil te verwijderen, reinig ik mijn huid twee keer. Voor die tweede poetsbeurt raad ik de Gentle Facial Cleanser van Vanicream 100% aan. Het is een geweldige en betaalbare formule voor gevoelige velletjes want-ie stript je huid niet.”

PS In de VS shop je deze bij Walmart maar bij ons is-ie moeilijk te vinden. Een goed alternatief is de Hydraterende reinigingscrème van CeraVe (€ 9,96 voor 236 ml).

Stap 3: chemische exfoliant

“Onlangs ontdekte ik het Tri-Bio Botanical Revival Masque van Environ (€ 60 voor 50 ml) en sindsdien kan ik er niet genoeg van krijgen; hij geeft een magnifieke glow! De belangrijkste ingrediënten zijn melk- en amandelzuur, en hij werkt specifiek goed op een ongelijkmatige teint. Je kan ‘m 10 minuten als masker inzetten, maar mag het ook een hele nacht laten zitten. Omdat dit een exfoliant is, gebruik ik hem zo’n twee keer per week.”

Stap 4: serum

“Vervolgens breng ik het Dark Spot Correcting Serum van Differin aan. Het bevat 2% hydroquinone (de hoogste concentratie die je in de VS zonder recept kan krijgen). Hydroquinone is een effectief stofje dat pigmentvlekken en ouderdomsvlekken lichter en helderder maakt.”

PS In de VS shop je deze bij Walmart maar bij ons zijn formules met hydroquinone niet vrij verkrijgbaar. Vraag een recept aan je huisarts of dermatoloog of smeer een alternatief. Het Clinical Discoloration Repair Serum van Paula’s Choice (€ 52 voor 30 ml) is een goeie optie.

Stap 5: oogcrème

“Qua oogcrème vind ik de +Retinol Verstevigende Oogcrème van Kate Sommerville (€ 88,45 voor 15 ml) heel fijn. In het begin kan hij een beetje tintelen of prikken maar geen paniek – dit is volkomen normaal want de formule bevat retinol (belangrijk om ‘m enkel ‘s avonds te smeren dus). Omdat-ie je huid gevoeliger maakt voor uv-stralen, breng je overdag best een zonnecrème aan.”

Stap 6: azelaïnezuur

“Verder gebruik ik 15% azelaïnezuur; een ingrediënt dat helpt bij pigmentatie. Je kan het op voorschrift krijgen maar Paula’s Choice 10% Azelaic Acid Booster (€ 39 voor 30 ml), die meteen ook salicylzuur en zoethoutwortel bevat, is ook een goeie optie. Ik breng ‘m royaal aan over heel mijn gelaat.”

Stap 7: retinol

A313’s Vitamin A Pomade (€ 19,95 voor 50 g) is een geweldige retinolzalf. De formule smeert vlot uit over het gezicht, dus met een beetje kom je een heel eind. Hij mag ook rond je ogen!”

Stap 8: moisturizer

“De retinolzalf van A313 is dik en occlusief waardoor ik niet meer zoveel hydraterende crème nodig heb. Toch breng ik op mijn hals nog wat extra moisturizer aan (bijvoorbeeld de Cicaplast Bauma B5 van La Roche-Posay, € 16,96 voor 100 ml) vooraleer ik met de retinolcrème aan de slag ga. Dat doe ik om irritatie er tot een minimum te beperken.”

Shereene geeft verder nog een tip mee: “Start van zodra je thuiskomt meteen met je avondroutine. Als je jouw producten al in de vroege avond smeert, hebben ze iets meer tijd om in te werken vooraleer je naar bed gaat.”

Bekijk je liever de video? Hieronder legt ze haar avondroutine sappig uit en hamert ze nog een keertje op het belang van reinigen. Thanks for sharing, Shereene!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer beautytips: