Nu de zomer op z’n einde loopt, wordt het stilaan oefenen op feestkapsels – je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen. De meest gegeerde coupe? Lang haar met krullen. Jammer dat ze niet altijd blijven zitten tot de avond (of ochtend), zeker als je van nature steile lokken hebt. Enter: dit eenvoudige trucje dat ze extra stevig maakt.

Föhn it right!

Bij lang haar is het belangrijk dat je haar kurkdroog is als je er een krul wil inleggen. Vocht zakt immers naar beneden toe waardoor je krul snel weer zal verdwijnen. Droog je haar dus eerst – ook als het niet nat lijkt – en leg er een grove slag in. Belangrijk: begin altijd bovenaan je kruin met föhnen. Ga met je blazer eerst over heel je bovenkant want als je onderaan gaat beginnen, gaat het vocht alsnog naar beneden toe.

Eenmaal je haar is droog geblazen leg je er krullen in. Een extra trucje om ze langer te laten zitten, is ze achteraf nog koud föhnen. Dat kan je het best doen met een diffuser opzetstukje. Door met koude lucht over je krullen te gaan, fixeer je ze automatisch waardoor ze langer in vorm blijven. Vergeet als afsluiter je haarlak niet!

 

Meer over haarverzorging

Openingsbeeld: Sézane