Zowat elke vrouw gebruikt er eentje: een conditioner. Toch is de zoektocht naar een ideaal exemplaar voor jouw haartype vaak moeilijk. Deze selectie van onze redactrices helpt je vast een eind op weg.

Masker of conditioner?

De grootste afweging: een conditioner neemt maar enkele seconden in beslag om efficiënt te zijn, terwijl een masker meer tijd nodig heeft om in te werken. Als je gehaast bent, grijp je dus beter naar het eerste. Toch kunnen ook maskers af en toe geen kwaad, omdat ze écht de tijd nemen om in de diepte van je haren te werken. Beide breng je énkel op de puntjes aan en spoel je best goed uit, anders verzwaren ze je lokken. Als je een natuurlijke wil, kijk dan goed naar de ingrediëntenlijst want een conditioner is hét product bij uitstek dat heel wat chemisch spul kan bevatten. Onze selectie:

Ginger Scalp Care Conditioner

Deze bevat essentiële olie uit gember die ideaal zijn voor fragiel en beschadigd haar. De aloë vera verzacht een geïrriteerde hoofdhuid. Pluspunt: hij is 100% vegan en de ingrediënten zijn verkregen uit eerlijke handel (The Body Shop, € 7).

Voedende conditioner met mangoboter

Deze voedende naspoeling met mangoboter is super rijk en verzacht je haren. De formule is hypoallergeen waardoor hij prima is voor supergevoelige hoofdhuidjes (Klorane, € 9 bij de apotheker).

The Ritual of Sakura conditioner

Deze bevat biologische arganolie en shikakai (een klimplant uit Azië, letterlijk: ‘fruit voor het haar’). De natuurlijke en krachtige ayurvedische ingrediënten én geur van kersenbloesem zorgen voor een wellnessmomentje (Rituals, € 9,50).

Candy Rain conditioner

De kracht uit kokos, tonkaboon, cachou, Braziliaanse noten en macadamia zorgt voor hydratatie en laat een mooie glans achter op je haar (Lush, € 10).

Glow conditioner

Deze voedende tube is perfect voor beschadigd en poreus haar. Hij versterkt de
haarvezel en sluit de haarschubben. Ook de verpakking staat waanzinnig mooi op je badrand én de geur blijft heerlijk lang hangen (Authentic Beauty Concept, € 27,95 bij de kapper).

Openingsbeeld: IMaxTree

Meer over haar