Herbruikbare watjes zijn véél beter voor het milieu. Voor katoen worden immers liters water verspild én heel wat pesticiden gebruikt die de omgeving belasten. Kwistig omspringen met klassieke wattenschijfjes is dus eigenlijk écht niets meer voor 2019 – en daarom testte onze beautyredactrice voor jou de eco-variant.

5 x herbruikbare removers

Alle make-up die je ‘s ochtends op je snoet smeert, moét er op het einde van de dag weer af, daar kan (en vooral mag) je niet onderuit. Doe je dat met vochtige reinigingsdoekjes stop er dan om deze (nogal zorgwekkende) redenen mee! Naast slecht voor je huid, zijn ze – net als katoenen watjes – ook niet mild voor het milieu, je gooit ze na gebruik immers gewoon in de vuilbak. Daarom: zachte en milde alternatieven, lief voor het milieu.

 

Wasbare watenschijfjes van Feeling

Deze maand vind je in Feeling niet alleen heel wat inspiratie om je leven in 2020 eenvoudiger maken, maar krijg je ook gratis twee wasbare wattenschijfjes. Eén voor in de badkamer en één voor in je toilettas. Ze zijn niet alleen zacht voor je huid, maar ook lief voor het milieu, want je kunt ze eindeloos hergebruiken. Bovendien werden de printjes ontworpen door Feeling, wat hen meteen uniek maakt.

Gratis bij het januari-nummer van Feeling.

 

 

Magische washand

Deze Delete washand verwijdert dankzij zijn ultrafijne vezels mijn make-up in amper één minuut. Deze gebruik ik zonder remover want met wat water en circulaire bewegingen neemt-ie al mijn olieresten, make-up en vuil mee. Nadien gooi ik ‘m gewoon bij in de was, zo spaar ik maar liefst 500 wattenschijfjes uit. PS Ik heb de travelsize en neem ‘m overal mee naartoe!

€ 7,90 bij Di.

De kracht van microvezels

Ook GLOV van Cent Pur Cent past de kracht van microvezels toe in haar ontschminkingsdoekjes. Zo’n vezels zijn 100 keer dunner dan een menselijk haartje waardoor ze – na activatie met lauw water – make-up snel en efficiënt verwijderen zonder mijn huid te beschadigen. Ik druk ze enkele seconden tegen mijn huid en maak daarna draaiende bewegingen. Naast het standaard washandje (Glov Classic Fiber) hebben ze ook Glovs om oogmake-up te verwijderen (Glov Comfort), mee te nemen op reis (Glov on-the-go) en een mini-exemplaar om uitgelopen mascara of lippenstift snel weg te werken (Glov Quick Treat). Maak de handschoentjes weer proper met de speciaal voorziene magneet of met wat zeep.

Vanaf € 7,99 bij Cent pur Cent.

 

Watjes uit vintage badstof

Onze moderedactrices Els en Kristin kozen vintage badstofjes uit van hun vintage fashionshop lefreddie.com en maakten er poezelzachte herbruikbare watjes van. Ze zijn heel mild voor mijn gevoelige huid en blijven dat ook na het wassen (max 60 °C). De doekjes zijn 10 x 10 cm waardoor ik er mezelf verschillende keren mee kan ontschminken. Ik gebruik ze met een remover maar ze werken ook met wat water of zelfs droog.

€ 14,50 voor 3 doekjes via biotylab.com.

 

Herbruikbare wattenschijfjes

Mijn eerste herbruikbare wattenschijfjes kocht ik bij Supergoods in Gent. Ik ging voor de zwarte van Imse Vimse, want die tonen bij veelvuldig gebruik minder snel smudgy. Ik gebruik ze met make-upremover maar wél enkel voor mijn ogen (voor de rest van mijn huid vind ik ze nogal slap en klein). Elk doekje is tegen zo’n 300 wasbeurten bestand (max 60 °C) – al vind ik wel dat ze snel ruw worden, wat je dan weer kan oplossen door ze in azijn te laten weken. Handig: er zit een netzakje bij waardoor ze niet hopeloos een eigen leven leiden tussen de rest van je was.

€ 10,95 via Supergoods.

Openingsbeeld: Makeup Eraser

Meer over reinigen