Maak je feestklaar: een opvallende ooglook in een handomdraai

Lise Milbou

Experimenteren om straks te schitteren aan de feestdis? Aan oefentijd geen gebrek – je moet iéts in die lockdown, toch? Feeling koos enkele make-uplooks waarmee je aan de slag kan en vroeg telkens tips aan ‘huisartiest’ Rudi Cremers. Hieronder: zo creëer je een feestelijke ooglook.

Mise-en-place

Aan een feestlook gaat, net als aan je diner, heel wat voorbereiding vooraf. Zorg voor een kraaknet canvas en stoom ook je lippen en haar alvast klaar.

1. Heerlijk voor je huid

Kleurt je huid wat grauw door de kou? Leg de avond voordien alvast een hydraterend masker of smeer druppels met vitamine C; die geven extra glow.

).Vitamin C + Alpha- Arbutin drops (Collistar, € 43,99 bij Ici Paris XL).
).
Vitamin C + Alpha- Arbutin drops (Collistar, € 43,99 bij Ici Paris XL).
Rudi’s raad

“Wil je jouw huid echt goed preppen, leg haar dan de avond voordien of ’s ochtends extra goed in de watten. Maskertje, serum, the works. Net voor het aperitief is alles goed ingetrokken en hoef je enkel nog make-up aan te brengen.”

2. Lekkers voor je lippen

Als ook je lippen last hebben van het gure winterweer, kan een suikerscrub helpen om velletjes te verwijderen. Tip: kies bij voorkeur eentje die naar kerst ruikt.

).
).

Rudi’s raad

“Je kunt je lippen ook op voorhand even scrubben met een tetradoek, babytandenborstel of washandje. Wat balsem erover en ze zijn lipstick-klaar.”

).
).

3. Hulpjes voor je haar

Kapsel vol volume in gedachten? Breng na het douchen wat volumemousse aan op je handdoekdroge kruin. Blaas ondersteboven droog met een krachtige föhn, het liefst eentje met een slimme temperatuurregelaar waardoor je glans blijft. Strooi na het drogen nog wat onzichtbaar volumepoeder in je coupe; het brengt beweging én lift je haaraanzet.

 

).Supersonic haardroger (Dyson, € 399, beperkte koperkleurige editie via dyson.be).Nude Powder Spray (Authentic Beauty Concept, € 26,30 bij de ABC kapper).
).
Supersonic haardroger (Dyson, € 399, beperkte koperkleurige editie via dyson.be).
Nude Powder Spray (Authentic Beauty Concept, € 26,30 bij de ABC kapper).
Rudi’s raad

“Heb je lang haar, bind het dan ’s ochtends in een losse, hoge knot met een zachte elastiek die nergens markering maakt (pro-tip: een stukje panty). Twist en draai niet te strak op, zo heb je straks meer volume. Ga je voor een zware ooglook, dan is net een strak kapsel knap. Voor zo’n ‘ballerina facelift’ trek je jouw haar recht naar achter en maak je een hoge paardenstaart of knot. Zet vast met wat olie, lak of gel.”

Creëer een feestelijke ooglook

Heb je de kneepjes van het make-upvak goed onder de knie? Waag je aan kleurrijke ogen en laat je look uitwaaieren in je wenkbrauwen voor een knallende seventies sfeer.

Feestelijke oogmake-up

Tip: Een vergrootspiegel is handig om niet buiten de lijntjes te kleuren. Deze bevat een verlichtingssysteem voor natuurlijk zonlicht én een ingebouwde speaker om alvast in feeststemming te komen

).
).

1. Boost je brows

In het salon

Wil je jouw wenkbrauwen professioneel onder handen laten nemen, kies dan voor een Brow Bomber in het salon. Verschillende lotions houden je haartjes zo’n 12 weken op z’n plek. Anders dan de Browlift of Brow Lamination, brengt de Bomber niet alleen je wenkbrauwen in vorm, het is meteen ook een behandeling die tot in de diepte gaat voeden en zo de haargroei stimuleert.

Brow Bomber met kleuring (vanaf € 77 o.a. bij Studio Lashes & Brows, Louizalaan 101 in Brussel).

Voor je spiegel

Rudi’s raad

“Als je van nature een mooie vorm hebt, ga je wenkbrauwen dan niet ‘microbladen’ of ‘nano-stroken’. In mijn ogen ziet zoiets er vaak heel onnatuurlijk uit. Koop jezelf in plaats daarvan een goeie, gekleurde wenkbrauwgel. Eenmaal alles klaar, zet je de wenkbrauwen hiermee extra in de verf.”

).
).

2. Waanzinnige wimpers

Rudi’s raad

“Krul je wimpers met een kruller en leg doorheen de dag drie laagjes mascara met telkens wat tijd ertussen. Had je ’s ochtends al een laag aangebracht, werk dan daarop verder en ga niet zitten ontschminken; de olieachtige substantie zorgt ervoor dat je mascara straks overal hangt. Zet ook één veeg op de onderste wimpers en geef daar vooral aandacht aan de wortels.”

).
).

3. Kieskleurig

Rudi’s raad

“Hou de basis droog en leg énkel onder de meest felle kleuren een crèmige oogschaduw of lippenstift voor meer intensiteit. Neem een eyelinerpenseel en trek met de felste tint (hier: fuchsia) meteen ook een lijntje boven het oog. Creëer hier bovenop met een zwarte felt tip liner een kleine wing. Voor de zone rond de arcadeboog (huidplooi tussen het bewegend ooglid en je oogkas, red.) gebruik je in dit geval een warm koperrood. Diezelfde kleur komt ook onder je onderste wimperrand. Tip: voor de feestdagen is ook groen en goud een prima combinatie.”

).Eye liner brush (Yves Saint Laurent, € 32 via debijenkorf.be).Explosive Chemistry oogschaduw (M.A.C, € 25 via zalando.be).Hyper Easy liner (Maybelline, € 10,99 bij Kruidvat).
).
Eye liner brush (Yves Saint Laurent, € 32 via debijenkorf.be).
Explosive Chemistry oogschaduw (M.A.C, € 25 via zalando.be).
Hyper Easy liner (Maybelline, € 10,99 bij Kruidvat).

En glitters dan?

Rudi’s raad

“Glitters mogen, maar liefst niet in combinatie met kleur. Wil je achteraf nog glitter toevoegen aan dit soort oogschaduw-look, doe dat dan met wat bling accessoires.”

).
).

Let’s get this party started

Styling: Ellen Monstrey. Fotograaf: Martin Sweers. Make-up: Rudi Cremers. Model: Siënna by IMM. 

Partner Content

Gesponsorde content