Een zijden kussen, hét geheim voor een mooie teint?

Fond de teint, BB crème en wondverzorging: moet onze huid alleen op deze producten vertrouwen om stralend te zijn? Zéker niet! De keuze van je kussen zou ook je teint beïnvloeden ...

Wie dacht dat de keuze van een hoofdkussen niet zo belangrijk is, heeft het volledig mis. Niet enkel is het juiste hoofdkussen belangrijk voor je nachtrust, maar ook voor je huid. Aangezien we 8 uur per nacht en 56 uur per week met ons hoofd op ons kussen liggen is het belangrijk om de juiste keuze te maken.

De voordelen van een zijden kussen

1. Mooie haren

Katoenen kussens kunnen je haar beschadigen en haaruitval versnellen. Katoen is erg absorberend, dus het absorbeert de oliën in je haar, waardoor de uiteinden en wortels erg droog worden. In tegenstelling tot het katoenen kussen is het zijden kussen veel zachter voor je haar en het droogt je haar niet uit. Bovendien neutraliseert het zijden kussen statische elektriciteit. Vergeet het verwarde haar!

2. Een anti-rimpeleffect

De nacht is een heel belangrijk moment voor onze huid, want het is tijdens deze periode dat je huid zichzelf gaat herstellen. Een zijden kussen hindert het herstel niet, integendeel. Zijde bevat natuurlijke eiwitten en aminozuren die helpen de huid te hervormen en te bestrijden tegen huidveroudering. Een ander voordeel is dat de zachte textuur van het zijden kussen de vorming van “plooien van de slaap” voorkomt als gevolg van het herhaald wrijven van het gezicht op het kussen.

3. Een perfect gehydrateerde huid

Net zoals je haar zorgt een zijden kussen ervoor dat je huid niet uitdroogt. Katoen absorbeert de natuurlijke oliën die door je gezicht worden geproduceerd. Zijde daarentegen absorbeert minder deze oliën en houdt uw huid perfect gehydrateerd.

4. Je slaapt beter

Je kent de situatie wel waarbij je in het midden van de nacht zwetend wakker wordt. Je zoekt verkoeling door van positie te veranderen maar na enkele seconden is dat nieuwe plekje opnieuw te warm. In tegenstelling tot katoen absorbeert zijde geen warmte en blijft het koel. Je hoofd blijft koel, dus je gaat een betere nacht tegemoet!

5. Bye bye exzeem en acne

Het zijden kussen is hypoallergeen. Dankzij de stof, rijk aan natuurlijke vezels, behoudt zijde weinig onzuiverheden, zwevend stof en andere allergenen die de gevoelige huid irriteren! Dit zijden kussen is daarom ideal voor mensen met eczeem of acne. Bovendien helpen de enzymen in dit materiaal uw huid te strijden tegen het optreden van kleine onvolkomenheden en ze helpen uw huid met het balanceren van talgproductie, waardoor het ongemak veroorzaakt door acne wordt verminderd.

6. Het geeft jouw nachtcrème een boost

Er is verschillende keren gezegd en herhaald: katoen is een absorberend materiaal. Maar ze kiest niet wat ze absorbeert! Dus, net als natuurlijke oliën die door uw huid en haar worden geproduceerd, absorbeert deze stof ook uw nachtcrème, waardoor de effecten worden beperkt.

 

Ontdek de beautygeheimen van celebs:

Tekst: Laura Swysen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content