Eet je mooi (en jong!) met de tips van yoga-en lifestylecoach Goedele Leyssen

Yoga- en lifestylecoach Goedele Leyssen dankt haar prachtige teint niet aan één of andere dure crème, maar wel aan komkommersap. En aan heel wat andere beautyvitamines. Gezond eten bezorgt je niet alleen een fit lichaam, je ziet de resultaten ook aan je huid.

Goedele's geheim?

Weinig suiker, een kleurrijke berg groenten en fruit, liters groene thee en af en toe een slim supplement. Zet deze superfoods nu op het menu, ze kunnen je er tot vijf jaar jonger uit laten zien!

De top 5 van beauty foods 

1. Kruiden met kurkuma

kurkuma

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een tropische plant die familie is van de gember. Het bevat veel vitamine C en anti-oxidanten, stimuleert de doorbloeding en heeft zuiverende eigenschappen. Je kunt het kruid gebruiken voor een pittige curry, maar het is ook verkrijgbaar als voedingssupplement. Spice up your skin!

2. Zwavel

broccoli

Het beautymineraal MSM (methylsulfonylmethaan) is een beautymineraal, omdat je lichaam het gebruikt om collageen aan te maken. En dat collageen is precies wat onze huid stevig en elastisch houdt. MSM of zwavel vind je in waterkers, broccoli, rucola en radijsjes.

3. A cucumber a day

komkommers

In de schil van komkommers zit silica, een helend mineraal dat je huid veerkrachtig maakt, en goed is voor je haar en nagels. Maak er elke ochtend een groen sapje mee met bijvoorbeeld wat selder erbij. Bij de Zeste Juicebars kan je de Morning Glow bestellen met rode biet, selder, komkommer, limoen, wortel en appel.

Meer info www.zestjuices.com/

4. Met de frisheid van wilde citroenen

citroen

Beter dan koffie? Je dag starten met een glaasje lauw water met daar het sap van een halve citroen in. Je krijgt een flinke dosis vitamine C, goed tegen rimpeltjes, en op termijn zuivert deze gewoonte je huid.

5. Kopje groene thee

groene thee

Groene thee zit boordevol antioxidanten die helpen om je cellen te beschermen tegen uv-straling en vervuiling. Zo blijft het collageen intact en veroudert je huid minder snel. De fijnste groene thee is Matcha, te koop in poedervorm. Tip! Gebruik gefilterd water als je er thee van zet, want leidingwater maakt al een deel van de antioxidanten kapot.

Meer beautytips lees je in Goedele's boek: Boost, het handboek voor lichaam en geest.

Lees meer: 

Partner Content

Gesponsorde content