Eet je mooi met deze 8 lekkere producten

Je moet niet altijd de duurste verzorgingsproducten kopen om je huid optimaal en gezond te houden. Eten is de boodschap. Onderstaande producten zijn een hulpmiddel om je huid te laten stralen. 

1. Avocado

Het is geen geheim meer dat avocado goed is voor je huid. Daarom is het ook mooi meegenomen dat het nog eens super gezond is. Avocado bevat B-vitaminen die ervoor zorgen dat je haar gaat stralen, je nagels en huid er mooi uitzien. Ook de vitamine E in dit stukje fruit is uitstekend voor je velletje.

Kan je niet wachten tot je avocado eindelijk rijp is. Lees hier onze handige tip

2. Tomaten

Tomaten zijn gezond, maar ook uit een dermatologisch standpunt zeker een aanrader. De groente bevat lycopeen dat ervoor zorgt dat je huid beschermd wordt tegen de zon. Het vertraagt ook het verouderingsproces van je huid en vermindert de beschadiging van je huidcellen. Dit alles werkt het beste in de vorm van tomatensap.

3. Zalm

Ben je een zalmliefhebber? Dan hebben we heel goed nieuws voor je. Zalm is niet alleen goed voor je hart, ook voor de huid. Het is één van de beste natuurlijke producten die irritaties aan je huid kan voorkomen. Roodhuid, jeuk of droge plekjes kan je dus verminderen door het eten van zalm. Dit stukje vis bevat ook een stof die je huid jonger maakt.

4. Sinaasappel

Dit fruit bevat een hoge dosis aan vitamine C. Het vermindert de vervuilde stoffen die in je huidcellen terechtkomen. Sinaasappel zorgt ook voor de aanmaak van de stof collageen die structuur aan de huid geeft waardoor je minder rimpels of verzakkingen gaat krijgen. 

5. Eieren

Eieren zijn rijk aan proteïnen, wat nodig is voor nieuwe huidcellen te laten groeien en bevatten vooral vitamine A. Deze vitamine is heel belangrijk om je huid te herstellen en te vernieuwen. Als je last hebt van acne kan het eten van eieren je zeker helpen. 

6. Amandelen

Net als eieren zijn amandelen voedende producten voor de huid. Ze bevatten vooral vitamine E en selenium die je huid zullen beschermen tegen UV-stralen. De vitamine E is ook nog eens goed om een droge, geïrriteerde huid tegen te gaan

7. Spinazie

Dit is hét product dat je moet eten om een mooie huid te krijgen. Het bevat een combinatie van ingrediënten die er samen voor zorgen dat je huid weer gezond is en er jonger gaat uitzien. 

8. Zwarte chocolade

Nu hebben we het perfecte excuus gevonden om ons stukje chocolade te mogen eten. Zwarte chocolade bevat de juiste antioxidanten die de huid hydrateren en beschermen tegen beschadiging. Toch moet je er wel op letten dat de chocolade 60% cacao bevat. 

Voor de chocoladeliefhebbers hebben we nog beter nieuws. Deze chocolade maakt je gezond. 


Lees ook: 

4 tips tegen wallen onder je ogen

droog je gelakte nagels in 2 minuten met dit wondermiddeltje

Partner Content

Gesponsorde content