Favoriete parfums van onze beautyredactrice

Beautyredactrice Franciska komt elk seizoen opnieuw in contact met de nieuwstje geurtjes. Maar wat zijn haar all time favoriete parfums

parfum

Oilily Eau de Toilette

Je allereerste parfum is een beetje als je eerste vriendje: het blijft je voor de rest van je leven bij. Ik heb deze vrolijke, bloemige geur, de eerste van het Nederlandse merk, nog steeds in mijn kast staan en gebruik ze heel soms nog eens. Uit pure nostalgie, maar ook omdat ik ze nog steeds lekker vind.

Anaïs Anaïs van Cacharel

Mijn moeder gaf me als tiener haar flesje Anaïs Anaïs, het eerste "volwassen" parfum dat ik ooit gebruikte. Ik vind de wit bloemige geur nog steeds lekker en zoveel beter dan de nieuwe versie. Poederachtig en delicaat.

Ombre de Hyacinth van Tom Ford

Deze geur gebruik ik vooral in de winter, of voor een avondje uit. Ze is iets zwaarder dan de parfums die ik gewoonlijk draag, maar doet mij denken aan een wandeling door een bos vol hyacinten na een regenbui. Een tikje vintage – ik noem dit mijn Joan Holloway-parfum – en oh zo lekker.

Love, Chloé van Chloé

Een erg poederige bloemengeur met een vintage kantje. Ik gebruik dit parfum enkel in de herfst en winter omdat ik het een cocoon geurtje vind. Iris en muskus combineren geweldig met een warme huid.

She Wood van Dsquared2

Voor mij is dit de herfst in een flacon, vandaar dat ik deze houtgeur uitsluitend in dat seizoen draag. De mannelijke versie is trouwens ook heerlijk en diende als inspiratie voor dit parfum.

Eau du Soir van Sisley

Ik ontdekte vorig jaar dat ik deze geur – dé klassieker van Sisley – heel erg lekker vind. Je moet van het flesje houden, maar de geur zelf is erg vrouwelijk, bloemig, elegant en verfijnd, maar tegelijkertijd fris. Hubert d'Ornano liet deze geur trouwens ontwikkelen voor zijn echtgenote Isabelle. Het parfum moest haar doen denken aan haar jeugd in Spanje.

Acqua Nobile Iris van Acqua di Parma

Jarenlang is Infusion d'Iris van Prada mijn lievelingsparfum geweest, maar dit parfum heeft Prada van de troon gestoten. Iris, maar in de zachte, poederachtige variant. Ik zeg altijd dat dit parfum me doet denken aan een stuk goede zeep (net als Infusion d'Iris trouwens) en dat bedoel ik absoluut als compliment. Noem het de little black dress van mijn parfumgarderobe. Altijd goed, altijd verfijnd.

Grapefruit Cologne van Jo Malone

Grapefruit in een flesje, soms kan iets heel simpels oh zo lekker ruiken. Ik gebruik deze frisse geur, die bovendien de hele dag blijft zitten, wat van weinig citrusgeuren kan worden gezegd, in de zomer. Of op dagen waarop ik nood heb aan iets zonnigs. Geweldig an sich, maar ook erg lekker in combinatie met andere geuren, zoals alle parfums van Jo Malone trouwens. Ik combineer Grapefruit graag met Saharienne van Yves Saint Laurent of Iris & White Musk van Jo Malone. (Die laatste combinatie werd me aangeraden aan de fragrance bar van de Londense boetiek. Die vind je ook in de Jo Malone-corner bij Senteurs d'Ailleurs in Brussel.)

In Love Again van Yves Saint Laurent

Jean-Claude Ellena ontwikkelde deze geur in 1998 voor Yves Saint Laurent. Met akkoorden van cassis, mandarijn, muskaatdruif, pioenroos en braambes. Fruitig lekker en fris, alsof je een wandeling in een boomgaardtuin maakt.

Neroli Portofino van Tom Ford

Voor mij nog steeds de allerbeste oranjebloesemgeur: fris, zomers en perfect uniseks. Alleen jammer dat het parfum zo duur is. Ik doe het dus met de lichaamsolie: ook niet goedkoop, maar toch een minder grote investering én ze houdt mijn huid zacht. Gentlewoman, de nieuwe geur van Juliette Has a Gun, komt in de buurt en is minder duur, maar is het toch niet helemaal jammer genoeg.

Franciska Bosmans Beautyredactrice Franciska Bosmans matcht haar parfum met haar humeur, haar nagellak met haar drankje en bestelt bij elke gin-tonic een watertje om een gedehydreerde huid tegen te gaan. 

Lees alle artikels van Franciska hier.

Partner Content

Gesponsorde content