De Feeling-redactie test uit: deze feestkapsels wil je proberen

Met de feestdagen in het verschiet, mag het wat onze coupe betreft bij Feeling al eens een tikje meer zijn. Om het over drie weken aan te pakken als een echte pro, trokken beautyredactrice Sofie Albrecht en moderedactrice Kristin Stoffels naar de beauty- en haarstudio van Sanne De Lee voor wat feestelijke inspiratie.

Belangrijk: prep je haar met textuur

Vooraleer je aan je feestkapsel begint, is het heel belangrijk je haar te preppen: meestal wil je zorgen voor wat meer volume in je coupe. Omdat je gaat werken met elastiekjes en speldjes, is het ook handig als je sluike of gezond glanzende haar wat minder glad aanvoelt: zo blijft niet alleen het volume dat je aanbrengt wat beter hangen, maar zullen de speldjes beter pakken en zal je feestkapsels dus veel langer onberispelijk blijven zitten.

Hoe je een beetje textuur in je lokken brengt? Dat kan door er even met een textuurspray doorheen te gaan: die maakt je lokken wat droger en perfect voor gebruik. Ook een haarmouse heeft min of meer hetzelfde effect. Heb je echt sluik haar en ben je voor de feesten op zoek naar die extra touch: ga dan eerst aan de slag met een krul- of stijltang en breng een slagje aan in het haar.

Aan de slag: 2 x feestkapsels om te proberen

1. Hollywood glam for dummies

De basis voor deze glamoureuze hair-do werd eigenlijk al gelegd door de subtiele wave die je aanbracht in je haar. Leg je haar bij voorkeur in een zijmeet en zorg ervoor dat de kant waar het meeste haar heen ligt, er extra voluptueus uitziet.

Om je look vervolgens nog van een tikje extra glam te voorzien, kan je het haar aan de andere kant nonchalant naar achter binden. Sanne: “Op de rode loper zie je van deze look een vaak een 2.0 versie terugkeren bij celebs die hun haar aan de ene kant in de vorm van een paar vlechtjes naar achter hebben getrokken. Wij gaan voor een iets meer ongedwongen versie.”

Laat daarvoor vooraan aan je gezicht een lokje los hangen: dat maakt het geheel meteen wat zachter. Neem vervolgens een pluk haar vlak aan de middenmeet samen en knoop het vast met een doorzichtig elastiekje. Maak dan boven het elastiekje een gaatje in het haar, en draai het lokje erdoor. Doe vervolgens nog een keer hetzelfde met een pluk haar eronder.”

De tips van Sanne: 

  • Laat wat haar rond je gezicht voor een zachter effect
  • Gebruik transparante elastiekjes voor blond haar, donkere voor donker haar zodat ze niet opvallen
  • Bij het aanbrengen van textuur met de krultang: krul per lok en laat afkoelen zonder aan te raken. Zo houden krullen langer hun vorm.

2. Boho Princess

Mag je haar nog net iets meer ‘feest’ schreeuwen: werk dan met een eyecatcher-accessoire. Heel populair op dit moment zijn fluwelen headbands of een diadeem met embellishments of parels. Zeker met kerst of oud op nieuw kan dit warme stofje je look een party-boost geven.

Kies je voor een fluwelen haarband met een grote strik of een ander detail in het midden, zorg er dan voor dat ook je haar in een middenmeet ligt. Op die manier komen alle accenten het volst tot hun recht. Liever dan het ‘gestylede’ haar gewoon los te laten hangen, breng je achteraan nog wat extra volume en een feestelijke touch aan.

Sanne: “Neem achteraan het haar dat op je kruin ligt nonchalant samen en breng met je vingertoppen eventueel nog wat extra textuur aan. Laat het dan naar achter vallen en draai het lichtjes op – zoals je dat zou doen bij een chino – vooraleer het vast te steken met een paar schuifspeldjes.

“Voor dit kapsel is het heel handig als je op voorhand een beetje textuur in je haar hebt aangebracht: het zorgt er niet alleen voor dat je kapsel meteen wat feestelijker oogt, maar ook dat je wat meer grip krijgt op je lokken, waardoor het een stuk makkelijker wordt de ‘boho chino’ vast te steken. Voor een nog nonchalanter effect trek je op je kruin een paar lokjes los.”

De tips van Sanne: 

  • Koop matte speldjes in plaats van gladde bij de (online) kapperswinkel. Die zijn steviger en blijven beter zitten. Ook bij Veritas vind je een set van matte, beige haarspeldjes (€2,99, koop ze hier)
  • Fixeer alles met een zachte haarlak nadat je je haar losjes hebt vastgespeld
  • Plaats de haarband op het midden van je hoofd met een paar gekrulde lokken ervoor
  • Krul altijd weg van je gezicht voor een open effect

Meer beauty-tips voor de feesten? Volg dan nu onze 3 days op beauty op Instagram

Zin in nog meer beautytips of make-up inspiratie voor de feestdagen? Volg dan nu onze 3 days of Beauty via de Instagram stories van @feelingmagazine. Drie dagen lang gaat Feeling-beautyredactrice Sofie Albrecht er samen met Kristin Stoffels op zoek naar de beste tips & tricks uit het landschap. Van de tofste make-up hacks met glitter, over alle on trend partyproof kapsels tot tips voor een onberispelijke teint en een stralende huid bij de dermatoloog. Mis het niet!

Meer inspiratie voor de feestdagen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content