Feeling tipt: 4 x goedkope wenkbrauwproducten die prima hun werk doen

Heel wat vrouwen dromen van weelderige wenkbrauwen, maar ze om de paar maanden professioneel laten bijwerken, kost best wat geld. Deze quick fix alternatieven zijn betaalbaar én doen hun werk!

1. Castorolie als ‘groeimiddel’

Ricinus- of castorolie is het ‘wondermiddeltje’ als je meer en dikkere wenkbrauwhaartjes wil. De olie is dan ook niet voor niets afkomstig van de ‘wonderboom’, ook wel ricinus communis; een plant uit Oost-Afrika die aan een ongekende snelheid groeit. Castorolie bestaat uit zo’n 90% ricinolzuur, een omega-9 vetzuur. Daarnaast bevat het omega-6 vetzuren en vitamine E en zou het zo de bloedcirculatie naar je haarfollikels stimuleren, wat resulteert in een snellere haargroei. Perfect dus wanneer je nét iets te veel hebt weggeplukt. Doop een wattenstaafje in de olie of breng wat aan op een oud mascaraborsteltje en veeg door je wenkbrauwen. Gebruik bij voorkeur als kuur, een aantal dagen achter elkaar.

Physalis, € 10,99 bij Holland & Barrett

2. Getinte wenkbrauwmascara

Ben jij iemand die elke dag een potlood gebruikt om je wenkbrauwen op te vullen plus een transparante gel om de haartjes te fixeren? Gooi ze overboord en vervang door één alleskunner: de getinte wenkbrauwmascara. Hij doet beide in de helft van de tijd en maakt je wenkbrauwen instant voller met z’n handige applicator. Een fijn, getint kammetje vult de minder begroeide plekjes op zodat je brows meteen voller lijken.

Maybelline, € 9,49 bij Di

Rimmel, € 9,99 bij Di

3. Peel Off wenkbrauwtattoo

Ben jij van het persistente luie type? Deze semipermanente gel breng je aan met een handig penseeltje volgens de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Laat 15 tot 20 minuutjes opdrogen en ‘inharden’. Dan volgt het peel-offgedeelte. Trek het opgedroogde laagje los en er blijft een mooie, gevulde wenkbrauw achter. Toegegeven: de eerste keer is een beetje eng maar je wenkbrauwhaartjes worden er heus niet afgerukt!

Maybelline, € 15,79 bij Di

Meer beauty

Openingsbeeld: GettyImages

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content