Ga de strijd aan tegen puistjes!

Hoewel je puberteit al lichtjaren achter je ligt, is het toch mogelijk dat puistjes of zwarte puntjes nog regelmatig je huid ontsieren. Elimineren begint bij het zoeken van de oorzaak en bij acne heb je er twee: stress en vermoeidheid. Reken daar een gemengde huid bij en je  hebt een broeihaard voor puistjes. 

Ook webredactrice Tiffany wist zich geen raad met die kleine ettertjes. Zij testte gedurende enkele weken het Anti-Blemish Power Couple van Clinique, een huidverzorging (Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizer) en foundation die de overtallige talgproductie controleert (Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup).

Tiffany vertelt: "Puistjes lijken het goed te hebben op mijn huid, dat merk ik iedere morgen aan het stijgende aantal. Reken daarbij mijn losse handjes en je komt gegarandeerd op het werk toe met een rode vlek op je hoofd. Het lijstje van uitgeteste beautyproducten is bij mij dan ook lang, zéér lang. Ofwel raak ik verlost van mijn puistjes, maar is mijn huid fel uitgedroogd, ofwel zijn de producten te vettig. De heilige graal onder beautyproducten is er eentje die mijn huid net genoeg hydrateert, maar toch komaf weet te maken met oneffenheden. Dat geldt zowel voor een reinigingsproduct als een foundation."
 
Crème de la crème
"De ideale crème is er in mijn ogen eentje die komaf maakt met puistjes, en ze ook voorkomt, zonder daarbij je huid uit te drogen. Een leuk extraatje: als je het product kunt integreren in je bestaand beautyritueel. Snel en simpel, dat is mijn beautymantra." 
 
Tiffany testte Anti-Blemish Solutions van Clinique:
 
 
"Clinique 3-Stappen maakt al een paar jaar deel uit van mijn ochtendritueel. Al had ik het gevoel dat de Dramatically Different Moisturizing Lotion soms iets te vettig was voor mijn huid, vooral tijdens de zomer. Ik ruilde de gele lotion dus in voor de Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizer, een vochtinbrengende crème die puistjes geen kans geeft en toch hydrateert.
 
Ook de Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup krijgt van mij twee thumbs up. Het is moeilijk om je huid zuiver te houden als je een foundation freak bent, laat staan een fond de teint te vinden die vetvrij is. Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup voelt aan als een tweede huid beschermt tegelijkertijd tegen puistjes.
 
Beide producten hadden helemaal geen problemen om hun verwachtingen in te lossen. Sindsdien ga ik elke morgen met een gerust hart – én zuivere huid – voor de spiegel gaan staan. Weet er toch nog een pukkel zich een weg naar mijn huidoppervlak te banen, dan weet ik dat zijn leven van korte duur zal zijn.
 
Klein nadeel: wie beide producten kent, weet ook de ietwat hogere prijskaartjes te accepteren. Het is een drempel die je moet overschrijden om 's morgens in ruil met een glimlach voor de spiegel te staan. Verder zou een geurtje wel aangenaam zijn." 
 
Tips van Tiffany:
– Een goede reiniging is de basis voor een zuivere huid. Reinig je huid dus dagelijks!
– Eet gezond en vermijd stress.
– Blijf van die puistjes af! Want, zoals Samantha uit Sex and the City reeds zei, "if you kill one, three will come to its funeral."
– Veel water drinken.
– Olievrije producten gebruiken.
 

Win het Clinique Power Couple dat bij je past!

We weten ondertussen allemaal dat we voor een mooi velletje voldoende moeten reinigen, smeren en drinken. Maar hoe tackel je hardnekkiger problemen zoals puistjes, pigmentvlekken of roodheid? 

Clinique schuift hiervoor z'n 'Power Couples' naar voor, een gamma bestaande uit een herstellende crème én fond de teint voor elk huidprobleem. Aan jou om het perfecte duo voor je huid te vinden en onze tips & tricks toe te passen voor een zuivere huid. Neem ook zeker deel aan onze wedstrijd en maak kans op het Power Couple dat bij jouw huid past!

Max 1 winnaar per adres/woonplaats waar meerdere personen samenwonen als gezin. Voor wedstrijdreglement en privacyclausule, zie colofon. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.   
 

Ontdek ook tips voor andere huidproblemen:

Partner Content

Gesponsorde content