De huidverzorgingsproducten van welbekende merken in de beauty- en cosmeticasector, mogen dan wel doeltreffend zijn, vrij prijzig zijn ze meestal ook. Maar – zo ontdekte onder andere model Hailey Baldwin – duur hoeft niet zo nodig altijd beter te zijn. Zo zou sudocrème, een productje van (hou je vast) slechts €3,15 in de drogisterij, voortreffelijk werken tegen roodheid van de huid en uitslag in het gezicht.

Grappig, wanneer je weet dat de crème in kwestie tot nu toe eigenlijk vooral gebruikt wordt voor het verzachten van geïrriteerde babybilletjes. Sudocrème is dan ook een erg rijke crème die onder meer bestaat uit hypoallergene lanoline, een substantie die erg lijkt op natuurlijk huidvet. Die nabootsing van een huideigen product maakt van sudocrème een perfect middel tegen allerlei soorten van huidirritatie en werkt het erg kalmerend en verzachtend in op de ruwe en schraal geworden huid. Daarnaast bevordert sudocrème ook nog de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund.

View this post on Instagram

cozy in @aritzia #thesuperpuff 💛

A post shared by Hailey Rhode Bieber (@haileybieber) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nachtelijk herstel

Omdat sudocrème dus wel erg vet is, is het niet aan te raden het smeersel overdag te gebruiken, maar eerder ‘s nachts voor een herstellend effect. Ideaal is het om de crème erg plaatselijk aan te brengen, op nét die plekjes die verzachting of herstel nodig hebben: op de rode kringetjes rond acne, of op de door de wind of koude verschraalde rode plekken bijvoorbeeld.

Model Hailey Baldwin lijkt alleszins gewonnen voor de crème: “Ik heb gemerkt dat de luiercrème echt een geweldig product is om roodheid en irritaties op je gezicht te verminderen.” Bovendien zou Hailey de crème ook gebruiken tegen donkere kringen onder haar ogen. ‘Dringend uittesten die miracle worker’, zouden we zo zeggen!

 

Lees ook: