Je gebruikt best geen tonic op basis van alcohol en geen scrub als je ook acnemedicatie gebruikt zoals Isotretinoïne, Benzoylperoxide of Antibiotica die de huid gevoeliger kunnen maken. Als je toch houdt van het verfrissende gevoel van een tonic, probeer dan iets alcoholvrij.

2. Zuurpeeling

‘s Avonds kan je een serum aanbrengen dat de poriën vrijmaakt en voorkomt dat puistjes en onzuiverheden opduiken en terugkomen. Het 10% Hydroxycomplex van Eucerin (€ 13,95) bevat een doeltreffende combinatie van peelingstoffen − glycolzuur, salicylzuur en polyhydroxyzuur − die de huid vernieuwen, poriën vrijmaken, bacteriën verminderen, dode huidcellen verwijderen en voorkomen dat er nieuwe puistjes en onzuiverheden ontstaan. De formule bevat ook licochalcone A, waarvan bewezen is dat het ontstekingen vermindert en irritatie helpt verzachten. Let wel op als je een héél gevoelige huid hebt, want door de sterkte van dit serum, doken bij mij irritatie en rode plekjes op. Ik raad dus aan om deze enkel bij een onzuivere en niet-gevoelige huid te gebruiken.

Waar je daarnaast ook alijtd voor moet oppassen, is voor de zon. Door de alfahydroxyzuren in het product is je huid immers extra dun en vatbaar voor uv-stralen. Beperk blootstelling aan de zon tijdens het gebruik van dit product en de week erna en breng altijd een SPF aan voor je naar buiten gaat.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer beautybehandelingen