3. Matterende crème

Na het serum kan je jouw acnehuid verder behandelen met een matterende crème. De matterende fluid van Eucerin (€ 13,50) heeft een anti-glanseffect van 8 uur en werkt op lange termijn goed tegen puistjes en mee-eters. Hij houdt ze onder controle en vanaf ik ‘m één keer vergeet, merk ik al het verschil. De matterende vloeistof bevat salicylzuur (wat antibacterieel werkt), Licochalcone A (verzacht huidirritatie en vermindert roodheid), een talgregulerende technologie en matterende deeltjes die de huid minder doen glanzen.

4. Zonnecrème

Bescherming tegen de zon is een heel belangrijk onderdeel van je ochtendritueel. Puistjes en onzuiverheden kunnen pigmentatieproblemen veroorzaken als ze te veel aan de zon worden blootgesteld, en bovendien kan acnemedicatie onzuivere huid nog gevoeliger maken voor uv-stralen. Breng dus al-tijd zonnecrème aan voor je make-up.

5. Camouflerende make-up

Hoewel geen make-up vaak het beste is, vind ik het net als jou moeilijk om echt helemaal niets te dragen over m’n puistjes. Daarom kies ik producten die niet-comedogeen zijn en mijn poriën dus niet verstoppen. Clinique heeft zo een goeie, dekkende foundation met salicylzuur op de markt (€ 33), maar mijn absolute lieveling is het Sébium met groene corrector van Bioderma (€ 12,76).

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer beautybehandelingen