Y.A.S SS23.

Wij smeerden 5 zelfbruiners voor het gezicht; deze kwam als beste uit de test

We geven toe: een zelfbruiner voor het gezicht klinkt nogal eng. Precies daarom schakelde Feeling een testpanel in om het akelige werk voor jou te doen. Ze probeerden 5 zelfbruiners – met verschillende texturen – en gaven hen een score op 10. PS Was je handen goed na gebruik!

1. Magic Drops Selftan – Collistar

De belofte: Deze Magic Drops combineren walnootdop-extract met DHA Rapid; een innovatieve, zelfbruinende molecule die amper de helft van de gebruikelijke tijd nodig heeft om een mooie bruine teint te ontwikkelen. Voeg enkele druppeltjes toe aan je dag- of nachtcrème voor een subtiele teint met een natuurlijk en egaal resultaat, zonder risico op vlekken. Dit ‘magische zonneconcentraat’ beschikt daarnaast over hydraterende en anti-ageing eigenschappen dankzij vitamine E en een biotechnologisch derivaat van maïs.

De werkelijkheid: “Meng voor een natuurlijke look negen druppels in je favoriete crème. Tip: smeer alles egaal uit met een washandje. Herhaal één à twee keer per week om je teint te onderhouden, kan je een boost gebruiken, doe het dan nog een keer extra. De prijs ligt vrij hoog maar hij is heel handig als je ’s ochtends weinig tijd hebt. Plus je komt er lang mee toe!”

Oranje? “Nee. Hij geeft een subtiele, egale glow.”

Geur? “Een typische zelfbruingeur die je makkelijk kan verdoezelen met een geparfumeerde dagcrème.”

Het prijskaartje: € 40,95 voor 30 ml, o.a. via zalando.be.

Onze score: 9/10.

2. Facial Self Tan Oil – Tan Organic

De belofte: Een biologische olie die snel absorbeert zonder een vet laagje achter te laten. Hij glijdt snel over het gezicht en trekt niet enkel in rond de drogere delen van het gelaat en de hals. Met amper één à twee druppeltjes geeft-ie je na een uurtje of acht die natuurlijke, goudbruine teint en dat zeven dagen lang.

De werkelijkheid: “Eén à twee druppeltjes in de handpalmen is ietwat bescheiden. De olie absorbeert quasi meteen waardoor je al na één seconde niks meer op je handen hebt hangen. Zo’n zes à zeven druppels zijn realistischer al zie je vanaf het eerste gebruik niet meteen resultaat. Qua textuur zit-ie zeker goed: hoewel het een olie is, glijdt dit product als water over de huid en plakt het niet achteraf. Je betaalt er misschien wat meer voor maar het is organisch én je komt er zeker enkele maanden mee toe!”

Oranje? “Nowp. Een mooie kleur die niet oranje oogt.”

Geur? “Hij ruikt een beetje naar wijn of druiven, niet naar de typische gebakken koekjes dus. Helemaal niet slecht en eens je ‘m op je gelaat hebt, ruik je niets meer.”

Het prijskaartje: € 35,95 voor 50 ml, o.a. via biotylab.com.

Onze score: 8/10.

3. Self Tan Elixir – Líkami

De belofte: Ook deze voeg je toe aan je dag- of nachtcrème, serum of olie. De huidversterkende kokosolie, vitamine E en aloë vera werken extra hydraterend en hyaluronzuur, zoethoutwortel en vitamine C houden de huid fris en soepel. Je gelaat kleurt bruin door de natuurlijk afgeleide bruiningsactiva (DHA) en je bepaalt zelf het effect. Twee druppels = stralend, vier = sun-kissed, acht druppels = golden en twaalf = gebronsd.

De werkelijkheid: “Deze is inderdaad heel eenvoudig aan te brengen: mengen met je verzorging, smeren en klaar. Let op: als je van jezelf al een donkere huid hebt, volstaan drie druppels bij een crème niet. Het kost dus best wat tijd om uit te dokteren hoeveel drops jij precies nodig hebt en soms kunnen dat er véél zijn. Pluspunt? Deze is biologisch, natuurlijk én Belgisch. En dankzij z’n anti-ageing stoffen een handige 2-in-1.”

Oranje? “Nee, het resultaat is heel subtiel.”

Geur? “Deze heeft een licht geurtje dat even blijft hangen maar het stoort niet. Na 24 uur merk je er niks meer van.”

Het prijskaartje: € 45 voor 50 ml, o.a. via likami.com.

Onze score: 8/10.

zelfbruiner gezicht

4. Radiance-Plus Golden Glow Booster – Clarins

De belofte: Dit handige druppelflaconnetje is de eerste zelfbruiner van Clarins die een gezonde gloed toevoegt aan eender welke dagcrème. Meng een klein beetje gezichtscrème met drie druppels Addition Concentré Eclat in de palm van je hand voor een subtiel bruine kleur. Mag het wat meer zijn? Blijf dan elke dag herhalen tot je de intens bruine kleur bereikt die je zelf graag ziet.

De werkelijkheid: “Met deze Glow Booster kan je lekker experimenteren, ideaal voor zelfbruin-groentjes. Hij kan met eender welke dagcrème worden vermengd en alleen dat al maakt ‘m handig in gebruik. Je bouwt hem op hoe je zelf wil en hoeft dus niet te vrezen voor té grote verschillen. Zo’n vier druppels voor het gelaat en decolleté volstaan voor een subtiel bruine tint of het onderhoud van je eigen kleurtje.”

Oranje? “Niet oranje, geen vlekken.”

Geur? “De druppels zijn geurloos. Je mengt ze bovendien met je dag- of nachtcrème dus als deze geparfumeerd is, ruik je enkel dat.”

Het prijskaartje: € 33 voor 15 ml, o.a. via bnl.clarins.com.

Onze score: 7/10.

5. Bariésun Thermal Self-tanning Mist – Uriage

De belofte: Een zelfbruinende spray voor zowel lichaam als gelaat die hydrateert en je een egaal, naturel kleurtje bezorgt. DHA en Erythrulose tinten je huid al na één uur en dankzij een ‘kleurverlengend ingrediënt’ blijft de zelfbruining nét iets langer dan gewoonlijk. De handige verstuiver kan je in alle richtingen vasthouden zodat het aanbrengen een eitje is.

De werkelijkheid: “Een spray heeft heel wat voordelen: je hoeft het product niet met je handen aan te raken en brengt het snel en makkelijk aan. Maar elk voordeel heeft ook z’n nadeel want door de waterachtige, snel absorberende textuur voel je moeilijk aan over welke plekken je al ging (bij een crème weet je exact hoeveel pompjes je nodig hebt per zone). Toch is het resultaat egaler dan verwacht. Enkel in de nekplooitjes lijkt de huid wat donkerder maar voor de rest geen vlekken te bespeuren. Tip voor wie het spannend vindt om meteen in het gezicht te sprayen: verstuif eerst wat product op je handen en verdeel dan gelijkmatig over het gelaat (pas op voor wenkbrauwen en haarwortels!).”

Oranje? “Nee, al zou dat bij een gele ondertoon niet meteen storen.”

Geur? “Het product is geurloos en ruikt niét naar zoete koekjes.”

Het prijskaartje: € 19,98 voor 100 ml, bij de apotheek.

Onze score: 7/10.

Zomerklaar?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content