Getest: huidverzorging op basis van je DNA

Het toppunt van gepersonaliseerde huidverzorging? Producten op maat gemaakt van je genen. Een DNA-analyse stelt je genetische zwaktes vast die je kan compenseren met huidverzorging. In het buitenland wordt dat al langer door een paar bedrijven (het Amerikaanse Skinshift, het Britse Geneu en het Australische SkinDNA) aangeboden. Maar sinds kort kan je in België terecht bij Nomige. Nomige is het project van Barbara Geusens, een biotechnoloog die doctoreerde in de dermatologie. Wij waren er als de kippen bij om het te testen.

 

Eerst vul je een online vragenlijst over je levensstijl in. Je lifestyle heeft immers een grote invloed op je huidconditie. Je krijgt meteen te horen welke van de 7 lifestylecrèmes best aan je behoeften voldoen. 2 dagen nadat je je gegevens hebt ingevuld en betaald zit een DNA-kit in de bus. Je stuurt je speekselstaal terug zodat het geanalyseerd kan worden. Een week later krijg je de analyse al. De mijne was schrikken. Goed nieuws: mijn huidbarrière is prima, dus ik zal niet snel een droge huid krijgen. Mijn huideigen antioxidantenproductie is gemiddeld, dus daar kan ik wat extra hulp gebruiken. Het grote drama speelt zich af in mijn collageenproductie. Een dubbel defect op 2 genen maakt dat de collageen sneller wordt afgebroken dan aangemaakt. Het doembeeld van huidverslapping komt akelig dichtbij… Gelukkig weet Barbara precies welke peptiden en andere ingrediënten dat kunnen compenseren.

Lees ook: doei lob, dit is hét kapsel van het najaar 

Drie weken later komt de redding in een goudkleurig pakket. Een mooie witte doos met 4 producten en een marmeren houder. Twee roze en twee grijze pomptubes met gouden letters, verpakt in een huls van gemarmerd paper met de uitleg en de ingrediëntenlijst. Het roze duo is voor overdag: de lifestyle crème (met algemene anti-aging ingrediënten en een UV-bescherming) die je als dagcrème gebruikt en het DNA serum met de antioxidanten die ik zelf niet voldoende aanmaak. ’s Avonds gebruik ik het serum en de nachtcrème, beiden ontwikkeld om mijn genetische defecten te compenseren.

De texturen zijn aangenaam: ze zijn licht en geven toch voldoende comfort. Mijn huid voelt zacht en soepel aan en reageert goed. In mijn geval betekent dat: geen verstopte poriën en een ‘rustige’ teint. Extra punten voor de hygiënische pomptubes, die beschermen tegen licht, lucht en bacteriën. De geur is subtiel en aangenaam. De andere producten in mijn badkamer blijven voorlopig onaangeroerd. Het grote voordeel is dat ik nu eindelijk weet wat mijn huid écht nodig heeft. En dat ik de producten heb die exact dat aanleveren.

Praktisch

Kit met lifestylecrème, ochtendserum, nachtserum (30 ml) en -crème (50 ml) kost 499 euro, inclusief DNA-test en verzendingskosten. Met de producten (serums 30 ml, crèmes 50 ml) kom je ongeveer 3 à 4 maanden toe. Je kunt ze individueel bijbestellen (van 85 tot 139 euro). Een cleanser en exfoliërende lotion (elk 24,99 euro, optioneel) maken het gamma compleet. Te bestellen op www.nomige.com en via de Fin Du Jour boetieks in Gent, Antwerpen en Kortrijk. Daar kan je Barbara al je vragen stellen op 3 & 4 november (Kortrijk), 7 & 8 december (Gent) en 21 & 22 december (Antwerpen).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content