Getest: met deze openluchtmassage waan je jezelf dan tòch even in Ibiza

Lise Milbou

Deze zomer werd fun; één van m’n beste vriendinnen zou trouwen in augustus waarop we voor begin juni een vrijgezellentrip boekten. Al vanaf we elkaar kennen, wisten we: het moést en zou Ibiza worden. Wegens te duur schakelden we naar Malta; even goed en iets waar we enorm hard naar uitkeken. Tot die ene pandemie roet in het eten strooide. Géén trip naar het buitenland, géén cocktails onder de Maltese zon. Het werd een apero in haar buitensalon die eindigde in de living (ach, regenachtige België...).

Ibiza vibes in Rotselaar

En toen, als een heldere hemel bij donderslag, gleed daar een mail van Cindy (www.essentialbycin.be) in mijn Outlook. “Ik heb, denk ik, wel iets leuk voor jullie beautyrubriek. Aangezien we met z’n allen in Tuinesië moéten blijven, verhuisde ik ook mijn beautysalon naar buiten. Ik bedacht een bohemian/Ibiza style ontspanningsmassage en jullie zijn van harte welkom!” Twee keer nadenken, hoefde niet; ik boekte een afspraak, sprong de auto in en zakte af richting het Ibiza van Rotselaar.

Na een uurtje bollen, bereik ik mijn bestemming, waar Cindy me met mondmasker en warme glimlach – dat weet ik wel zeker – naar de achtertuin begeleidt. Daar wacht me een volledig aangeklede glamping tent mét massagetafel.

Ik word meteen in vakantiesfeer gebracht en plof neer in een rotan zetel, voetjes in een tinnen kuip. Terwijl Cindy ze wast en masseert met RainPharma producten slaan we een aangename babbel. Ik vertel over hoe ik in deze topjob tuimelde, zij over haar jaren in Zuid-Spanje. Want nee, Cindy bedacht dit concept niet zomaar. “Ik woonde enkele jaren in een villa met zwembad in Frigiliana, met zicht op zee. Toen ik terug naar België kwam, wilde ik ook het vakantiegevoel mee naar hier nemen. Ik opende opnieuw een beautysalon (ze had ooit al ‘Puur Genot’ in het Antwerpse Zurenborg) en voorzie deze zomer, net als in Ibiza, massages in open lucht.”

Met propere voetjes neem ik plaats op de massagetafel. Ibizamuziek en dito geuren vullen de tent terwijl Cindy zacht mijn rug, benen en armen losmaakt. Naast het gerommel van een trein zo nu en dan hoor je hier helemaal niets; zàlig! Na een uurtje verwennerij maakt Cindy me weer alert waarna ik opnieuw met beide voeten in Rotselaar sta. Ze wenst me een veilige rit naar huis en even, héél even maar, hoor ik géén getoeter en zie ik géén file; alleen maar golven, stranden, surfclubs en hippietentjes voor mijn geest. Tot het grote grijze gebouw dat ‘de redactie’ heet plots weer in de verte opduikt...

Over Essential.Massages.Health.Beauty

Cindy Swinnen is een massagetherapeute en natuurlijke schoonheidsspecialiste die haar opleidingen genoot in o.a. Antwerpen en India. Ze werkt in haar beautystudio ‘Essential.Massages.Health.Beauty’ aan de meest stralende versie van jezelf; denk daarbij aan massages, zuivere scrubs, voedende bodypakkingen en een puur voedingspatroon. Natuurlijke, Belgische producten zoals die van RainPharma staan hierbij centraal.

Bessenlaan 47, Rotselaar (bij Leuven); voor een lichaamsbehandeling van 60 minuten betaal je vanaf € 75. Boek je Ibiza massage via www.essentialbycin.be.

Meer zomerbeauty

Partner Content

Gesponsorde content