Getty Images

Dit is de enige juiste manier om je gezicht te reinigen

Je kent het vast: je hebt je gezicht ’s avonds goed gewassen en toch hangt er ’s ochtends nog wat mascara onder je ogen of foundation op je kussen. De kans is groot dat jij je gezicht niet helemaal juist reinigt. Met deze tips doe je dat voortaan wél.

3-stappenplan om je gezicht correct te reinigen

Stap 1: verwijder je oogmake-up

Stap 1: verwijder je oogmake-up

Stap 1: verwijder je oogmake-up

Natuurlijk wil jij dat je oogmake-up een hele dag blijft zitten, maar dat betekent ook dat het verwijderen ervan een kleine strijd is. Je gewone gezichtsreiniger krijgt de klus niet geklaard. Gebruik daarom – voordat je de rest van je gezicht reinigt – een goede make-up remover die geschikt is voor de ogen, zoals deze van Kiehls (€ 33,98). De alles-in-één, niet-comedogene, reinigende olie-formule verandert met behulp van water in een zachte reinigende melk die zelfs de moeilijkst te verwijderen make-up en onzuiverheden oplost zonder uit te drogen.

Stap 2: gebruik een goede cleanser

Stap 2: gebruik een goede cleanser

Stap 2: gebruik een goede cleanser

Een goede cleanser is een godsgeschenk voor make-up junkies. Masseer deze zachte reinigingszeep van Clarins (€25,90) in je huid met vochtige handen zodat hij mild gaat schuimen. Spoel alles daarna af met koud water. Deze zachte cleanser is verrijkt met het Gentle Complex van het Domaine Clarins (biologische gele gentiaan en biologische citroenmelisse). De biologische kamille-extracten kalmeren de huid en biologische karitéboter voorkomt een trekkerig, oncomfortabel gevoel. Een pracht-cleanser om dagelijks je gezicht te reinigen.

Stap 3: scrub af en toe

Stap 3: scrub af en toe

Stap 3: scrub af en toe

Je huid is op zich al goed gereinigd nu, maar met deze stap zet je de puntjes op de i. Om komaf te maken met elk mogelijk restje vuil en make-up dat nog achterblijft, doe je er goed aan af en toe eens te scrubben (€ 59). Niet elke dag, want hiermee zal je ook je nieuwe huidcellen wegvegen, maar doe het zo om de twee à drie dagen. Dode huidcellen en dieper liggend vuil worden zo uit je gezicht verwijderd.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content