We wagen ons allemaal weleens aan een kleurrijke mani maar het zijn de basics waarvoor we het vaakst overstag gaan. Meestal is dat zwart, wit of nude – maar dé kleur van 2020 zit er tussenin. Inderdaad, grijze nagels zijn een ding volgens beautyexperten en daar is de #greynails wordt populairder met de seconde.

Het ene grijs is het andere niet

Grijze nagels zijn enorm veelzijdig, wat je niet van alle nageltrends kan zeggen. Reden? Het ene grijs is het andere niet. Er zijn zoveel verschillende tinten waaruit je kan kiezen, of je nu een warme, stoffige of leisteen-achtige kleur wil.

Als je écht uit de bol wil gaan, kan je ook over elke nagel een andere tint lakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van 5(0) shades of grey?

Shop jouw grijze nagellak

Wij maakten een lijstje met de mooiste grijze nagellak die momenteel in de rekken ligt:

Groenachtig grijs

Sally Hansen – Thyme Is Money
€ 5,99 – Shop het hier

Ja hoor, er bestaat zelfs zoiets als grijs met een groene schijn. Als je dus niet kan kiezen tussen een paarse en blauwe ondertoon, ga dan voor dit meer aarde-achtig grijs voor een interessante nagellook.

Bleek grijs met glinsters

OPI – I Can Never Hut You
€ 20,50 – Shop het hier

Deze glinsterende kleur heeft, met de juiste lichtinval, een zeemeerminnengloed!

Celebs favoriet

Deborah Lippmann – wow
€ 24,95 – Shop het hier

De Afternoon Delight Collection van Deborah Lippmann (zelf een nagelexpert) heeft een verzorgende Gel Lab PRO-formule, vergelijkbaar met een gel maar zonder de nagels te beschadigen. Het favoriete merkje van celebs.

Bruingrijs

Essie – Easily Suede
€ 12,49 – Shop het hier

Deze kleur uit de herfstcollectie van Essie houdt super lang. Dankzij de brede, volle borstel bedek je je nagel in één beweging.

Afgewassen jeans

Chanel – Washed Denim
€ 26 – Shop het hier

Ook Chanel brengt keer na keer prachtige kleurtjes op de markt. Deze ‘washed denim’ – trouwens ook één van de modekleuren dit jaar – komt het mooist uit als je er twee laagjes van aanbrengt.

Donkergrijs met glitters

ProNails – N°140
€ 14,94 – Shop het hier

Hou je liever van donker? Deze van ProNails is een prachtige glinsterende tint die tot wel 14 dagen houdt.

Nagelhack

Wist je trouwens dat Kruidvat een handig tooltje heeft om je nagellak mooi aan te brengen? Hun Nail Tape Peel-Off (€ 2,99) zorgt ervoor dat je zoveel buiten de lijntjes kan kleuren als je wil. Breng eerst één of twee lagen aan rondom de nagel en op de nagelriem en laat het goed drogen. Verwijder na het lakken met een pincet, voordat de lak is opgedroogd. Life hack! ✔️

Openingsbeeld: ProNails – FW19 collectie

Meer beauty anno 2020