Hoe hard we ook reinigen en smeren, échte schoonheid zit vanbinnen. Dat weet ook Charlotte Demortier, ze is psycholoog en diëtist en volgt een opleiding bij CFNA om nutritherapeut te worden. Bij Kazidomi werkt ze als Project Manager (ze selecteert de producten die op de website verkocht worden) én zoekt gezonde recepten uit voor hun website en Instagram. Wij vroegen haar wat je best eet als je last hebt van acne.

Schrap vetten en snelle suikers

“Er liggen verschillende oorzaken aan de basis van acne. Acne ontstaat door een overproductie aan talg en stress kan hiervan de oorzaak zijn. Noradrenaline, wat vrijkomt bij stress, activeert het naar buiten komen van vetten uit het vetweefsel waardoor er meer ijzer kan binnendringen in de cellen. Dit werkt ontstekingen en het verspreiden van bacteriën in de hand.”

“Ook voeding speelt een rol bij de ontwikkeling van acne. Vermijd vette dingen, vooral dan verzadigde vetten, maar ook snelle suikers. Al geldt hier wel één uitzondering: chocolade met 70% cacao. Het is rijk aan polyfenolen en het heeft positieve effecten op ons stressniveau dankzij de serotonine (gelukshormoon) die het vrijgeeft.”

View this post on Instagram

CONTEST ALERT 🔥  TERRA ETICA, een merk van heerlijke producten die afkomstig zijn van uitzonderlijke stukken landbouwgrond die met een streng oog geselecteerd werden. Coöperaties met kleine producenten die zich vol overtuiging inzetten voor de coöperatieve beweging, voor een landbouw op mensenmaat en voor de agro-ecologie, dat laatste betekent, lokaal, met de natuur en de kringloop mee🌱 Wat een mooi merk, toch?  ____________ En dan het GOEDE NIEUWS van vandaag!🙌  We mogen in samenwerking met Terra Etica 4 ontdekkingsmanden weggeven met tal van geweldige producten en Kazidomi geeft je daarbij ook het jaarlijkse lidmaatschap😍 Een totaalwaarde dus van 140€! ____________ Wat met je hiervoor doen?  – Like de accounts @cafemichel_terraetica en @kazidomi_nl – Tag 2 vrienden die helemaal gek zijn op lekker eten – Vertel ons wat jouw favoriete chocolade/koffie merk is! ____________ #kazidomi #kazidominl #gezondeten #lekkereten #healthy #health #healthylifestyle #foodinspo #foodporn #fairtrade #eerlijketen #greeneating #ecologisch #ecoliving #groen #fitdutchies #fitfood #lekker #recipes #greenlife #groenleven #zerowaste #sustainable #sustainability #food 

A post shared by Kazidomi (@kazidomi.en) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Eet iets ontstekingsremmend

“Vanuit voedingsstandpunt, eet je best iets dat ontstekingsremmend werkt. Vermijd vooral rood vlees en bereide maaltijden, want dat verhoogt het risico op acne. Zet in plaats daarvan wat meer fruit en groenten, rijk aan antioxidanten, op het menu.”

“Verder heeft vooral zink een anti-ontstekingseffect. Het gaat de absorptie en ontstekings-bevorderende effecten van ijzer tegen. Zink zit vooral in zeevruchten, vis en vlees. Kies vooral de kleinere visjes die het minst vervuild zijn. De zouten die het interessants zijn in zink zijn citraat en picolinaat, diegene zonder ijzer, koper of mangaan. Ook vitamine D werkt ontstekingsremmend en verdedigt je huid tegen infecties, waardoor het interessant is deze als supplement in te nemen. Verder kan ook een tekort aan omega 3 in je voeding een impact hebben.”

Openingsbeeld: Sézane

Meer over acne