Launchmetrics.

De 8 x beste highlighters voor een glowy huid

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Als er één make-up product de laatste jaren aan populariteit won, is het wel highlighter. Het geeft je huid een mooie glow waardoor je er eerder gezond dan geplamuurd uitziet. Nog op zoek naar jouw match? Wij selecteerden de beste glansproducten van het moment.

How to highlight

Highlighter breng je aan boven je jukbeen, een beetje onder je wenkbrauw, op de neusbrug en boven het cupidoboogje van je lip. Overdrijf niet, want teveel glans kan een ontzettend onnatuurlijk effect hebben.

Beginners kiezen het best voor een vloeibare textuur, het is ietsje makkelijker en ‘natureller’ om aan te brengen dan een poeder met penseel. Ook droge huidjes zijn beter af met een vloeibare textuur, terwijl op een vette huid poeders doorgaans beter blijven zitten. Zie je een gezonde gloed die uit je huid lijkt te komen? Dan kreeg je het voor elkaar.

Onze go to natuurlijke zomerlook? Concealer + crème blush + highlighter + mascara en klaar. RMS-beauty Saachi Bhasin Daga doet het je voor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hollywood Beauty Light Wand highlighter stick – Charlotte Tilbury

Hollywood Beauty Light Wand highlighter stick - Charlotte Tilbury

Hollywood Beauty Light Wand highlighter stick – Charlotte Tilbury

Hollywood Beauty Light Wand highlighter stick – Charlotte Tilbury

Deze is top, want past makkelijk in je handtas en heeft bovenaan een sponsje voor een precieze applicatie waarbij je jouw vingers amper vuil hoeft te maken (€ 38 via debijenkorf.be).

Mineralize Skinfinish Soft & Gentle – M.A.C

Mineralize Skinfinish Soft & Gentle - M.A.C

Mineralize Skinfinish Soft & Gentle – M.A.C

Een klassieker die je eens moét getest hebben. Hiervoor gebruik je wel best een borstel om hem mooi te laten blenden met je foundation en concealer (€ 41 via maccosmetics.be).

Ambient Strobe Lighting Powder – Hourglass

Ambient Strobe Lighting Powder - Hourglass

Ambient Strobe Lighting Powder – Hourglass

Deze bevat heel wat glitterdeeltjes, zonder dat je er als een sprookjesfee bijloopt. Verwacht je na enkele penseelstreken aan een gezonde gloed (€ 55 via debijenkorf.be).

Beauty Luminizer – RMS

Beauty Luminizer - RMS

Beauty Luminizer – RMS

Ontzettend veel glow in een klein potje. De lichtreflecterende mineralen en parelachtige formule blenden prima en zorgen voor een natuurlijke glans (€ 45 via thenaturalbeautyclub.be).

Neo Nude A-Highlight Liquid Highlighter – Giorgio Armani

Neo Nude A-Highlight Liquid Highlighter - Giorgio Armani

Neo Nude A-Highlight Liquid Highlighter – Giorgio Armani

Een vloeibare highlighter op waterbasis (tint 10 is een topper, want goudachtig!). De ingebouwde applicator brengt makkelijk aan, een paar druppels volstaan om het verder te verdelen met je vingers (€ 38 via debijenkorf.be).

Baume Essentiel Multi-Use Stick in Transparent – Chanel

Baume Essentiel Multi-Use Stick in Transparent - Chanel

Baume Essentiel Multi-Use Stick in Transparent – Chanel

Deze lijkt een beetje op vaseline maar dan in stickvorm, al is hij een stukje duurder. Het effect blijft wel véél langer dankzij de wassen uit minerale olie. Ze hebben ook een uittrekbaar borsteltje, maar met je vingers aanbrengen lukt evengoed. De meest subtiele uit het rijtje, dus wil je wat meer glans, kies dan voor hun Sculpting parelmoerstick (€ 42 via chanel.com).

 

 

Illuminator stick – Ilia

Illuminator stick - Ilia

Illuminator stick – Ilia

Ilia is een topmerk voor clean make up-liefhebbers. De Illuminator gebruik je op de zonnigste dagen of wanneer je een speciaal evenement gepland hebt, want de stick geeft heel wat shine af. Laag per laag opbouwen is dus de boodschap. Je gooit ‘m in je handtas en appliceert snel en met gemak wat extra indien nodig. (€ 37 via ohmycream.com)

Vitamine infused highlighter – Tata Harper

Vitamine infused highlighter - Tata Harper

Vitamine infused highlighter – Tata Harper

Dit cultmerk ontwikkelt lievelingsproducten van beauty-influencers aan de lopende band. Deze highlighter in crème-vorm zet jouw gezicht niet enkel in de verf, ook beschermt ie je tegen vervuiling door een formule die rijk is aan antioxidanten. Het product smelt op je huid en creëert zo een heerlijk natuurlijk look. (€ 48 via rheine.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content