Dankzij deze routine was jij je gezicht wél juist

Je gezicht reinigen is een must-do als je een stralende huid wil. Maar het is niet zo evident als het allemaal lijkt.  Hieronder leggen wij in 6 stappen uit hoe je je gezicht op de juiste manier reinigt.

 

Stap 1: Was je gezicht dagelijks

De sleutel tot een juist gereinigd gezicht is dat je je gezicht zeker dagelijks reinigt. Reinig je gezicht zeker niet enkel met water. Dit kan leiden tot puistjes en zelfs tot acne. Je wast je gezicht het beste ’s avonds, maar het kan ook zeker geen kwaad om je gezicht ook in de ochtend te reinigen. Tip: was je gezicht na het sporten ook met een reinigingsdoekje.

Stap 2: Verwijder al je make-up

Een reinigingsdoekje alleen is niet voldoende om je gezicht écht volledig te reinigen. Gebruik daarom een make-up remover op basis van olie. De olie geeft je gezicht weer de nodige kracht en het vocht dat het verdient.

Stap 3: Reinig grondig

Gebruik een zeepvrije cleanser. Zorg ervoor dat je de cleanser echt in je huid inbrengt. Maak daarom de huid nat voor je de cleanser aanbrengt. Nadien masseer je met cirkelbewegingen de zeepvrije cleanser in je huid. Laat het een halve minuut intrekken en was het er af.

Stap 4: Doe het met koud water

Gebruik koud water in plaats van warm water om je gezicht te reinigen. Warm water geeft je misschien wel dat wellness-gevoel, maar warm water op je gezicht heeft helemaal niet hetzelfde effect als een stoombad. Het kan voor huidirritaties zorgen. Was daarom je huid met koud water. Dit is goed voor je bloedvaten waardoor je gezicht er frisser en jonger zal uitzien.

Stap 5: Overweeg power washing

Wat is power washing? Dan reinig je het gezicht echt volledig én grondig. Zo kan je bij Clinique een Clinique Sonic System kopen voor de prijs van € 135,50. Dit toestel is zeker zijn geld waard, omdat het je poriën reinigt en dode huidcellen verwijdert. Na een paar sessies zie je al resultaat.

Stap 6: Droog je huid

Begin zeker niet meteen je huid droog te wrijven met een handdoek, maar dop je huid zachtjes droog. Doe dit met een propere, droge handdoek.

De beautyfavorieten van onze redactie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content