Het kwik stijgt naar temperaturen die niet alleen ons bronzende velletje, maar ook ons gemoed stevig deugd doen (hallo, Vitamine D!). Waar we dan weer minder hard naar uitgekeken hebben zijn die plakkende lokken aan ons onvermijdelijk bezwete lichaam. Niets zo vervelend als bangs die verwilderd aan je voorhoofd kleven of lange lokken die hot flashes veroorzaken in je nek!

Speciaal voor de zomer dan maar de schaar erin? Dat kan! Maar er zijn ook tal van stijlvolle én makkelijke oplossingen om het minder drastisch aan te pakken. Voor jou én voor de zomer: 8 elegante, maar casual summer hairstyles die je spik en span (en vooral nekzweet-loos) door die zomerse dag laten flaneren!

1. De hoge vlecht

Ideaal om je lange haren uit je hals te houden, zijn braids. Wie erg lang haar heeft kan deze high updo gevlochten pony misschien eens proberen. Super-makkelijk en toch casual stijlvol. How to: neem al je haar samen en maak eerst een gewone hoge staart. Bind vast met een elastiekje. Vlecht daarna je staart en bind nogmaals vast met een elastiekje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. De Bandana Bun

Ook erg zomers, en casual met net dat tikje extra is een bandana bun. Een sjaaltje in je haarlook verwerken is deze zomer sowieso erg trendy. Het als versiersel rond je hoge, casual samengenomen dot binden, is niet alleen erg handig om echt alle lokken en uistrekende sprietjes prima bij elkaar te houden, het geeft je outfit ook meteen die summer leisure vibe mee!

3. Lage opgerolde updo

Nog een superleuke, casual zomerse haarlook om je van plakkende loshangende lokken in je hals te vrijwaren is een low rolled updo. Hoewel het kapsel er best een beetje romantisch gesofisticeerd uitziet, is het toch erg makkelijk om te maken.

How to: breng eerst een beetje haarlak of sea salt spray in het haar aan en kam het lichtjes op tot je een messy coupe krijgt met ietsje meer volume dan anders. Bind het haar daarna samen in een lage staart, waarvan je het haar boven het elastiekje vervolgens in twee trekt en je staart er één keertje doorhaalt. Rol de overige haren van het staartje daarna op tot een bun en steek vast met een paar grote bobby pins. Spray eventueel nog wat haarlak voor een langdurig stevig resultaat, en klaar is kees!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Gevlochten updo XL

Ook erg populair en heel erg urban cool is een ingevlochten coupe, voor vrouwen die daar het haar en de look voor hebben natuurlijk. Je ingevlochten haargalore daarna samenbinden tot een vrij groot uitvallende ‘bun’ doet het in de zomer super! Erg casual, maar toch ook stijlvol trending! De vlechtjes zorgen er bovendien voor dat het opgedotte haar zelfs met maar één enkel slagje, toch goed valt. Handig, toch?

5. De ‘half doorgetrokken’ dot

Ook een handige manier om jezelf van plakkerige haarlokken in hals en schouders te ontdoen, is een makkelijke halfway-bun te creëren. Hoewel lang haar soms gewoon té lang kan zijn om nog in 5 minuten tijd een mooi gevormde bun te krijgen, maakt het principe achter deze haarlook dat je wél in no time in stijl on your way kan zijn.

How to: bind het haar ergens achteraan/bovenaan het hoofd samen tot een dotje. Draai slechts een keer rond, laat de rest van de lange lokken gewoon halfway – als een soort van staartige rest – naar beneden bengelen. Casual, en toch een tikje speciaal.

6. Dot on top

Blijft ook echt een hele goeie om ‘hot weather‘ te doorstaan: de héle hoge bun. Neem al het haar casual samen en bind vast helemaal bovenop het hoofd. Een erg makkelijke en bovendien trending bun die je look toch net dat ietsje meer edge geeft!

Leuke extra trouwens: om ervoor te zorgen dat ook de iets kortere haren in je nek, goed blijven zitten, kan je in aanloop naar je ‘top bun’ een omgekeerde kopvlecht maken. Dat werkt het best als je even met je hoofd ondersteboven het haar los laat bengelen, om vervolgens van onder uit naar boven te vlechten. Als de aanzet van de omgekeerde vlecht heel de achterzijde van je hoofd bedekt, bind de rest van het haar dan samen in je hoge dot. Dat er hier en daar sprietjes uit de dot steken, maakt het net tof en casual!

7. Pom-pom pony

Ook een leuke manier om je lange lokken stijlvol bij elkaar te houden bij tropisch plakkende, temperaturen is een ‘cinched pony’. Erg makkelijk om maken, en toch elegant chique. How to: bind vooraleerst opnieuw al het haar strak samen in een hoge staart. Breng dan om de paar centimeter een ‘see through’-elastiekje – of eventueel een metallic accentje – aan voor een leuk pommed up-effect!

Ook actrice Olivia Wilde koos voor een leuke ‘cinched pony’ op de promotoer voor een van haar films, ‘Cowboys & Aliens’.

8. Half ingevlochten

Voor wie geen al té lang haar heeft, kan deze laatste ook nog een leuke optie zijn: om loshangend haar tenminste uit je gezicht te houden, zorg ervoor dat een deeltje ingevlochten naar achteren wordt getrokken.

How to: verdeel het haar in een zijmeet. De kant waar je opgeknipte bangs niet heen vallen: verdeel het haar daar in drie á vier kleinere stukken, met welke je elk afzonderlijk een klein kopvlechtje naar achteren toe vlecht. Vlak voor je de achterzijde van het hoofd bereikt: bind af met onzichtbare ‘see through‘-elastiekjes. Goed voor een edgy, maar stijlvolle look!

Openingsbeeld: Getty Images. Overige beelden: Instagram / Getty / Imaxtree. 

Meer tips voor de zomer: