Zowat elke beauty-holic heeft het tegenwoordig over de magie van kristal. De ene draagt er eentje constant bij zich, de andere verwerkt het in cosmetica. Maar wat kunnen edelstenen zoal betekenen voor je gelaat?

De kracht van kristal

Tools uit edelstenen en kristallen (denk gua sha en jaderollers) halen de puff uit je gezicht én zouden ‘energetisch’ werken, of dat is toch wat ze in China geloofden. Geloofwaardig wetenschappelijk onderzoek is er niet maar voor wie het kan helpen, zijn dit enkele van de strafste stenen:

  • JADE: dit oorspronkelijke materiaal van Gua Sha-tools was in het oude China meer waard dan goud! Maakt creatief, vitaal en levendig en doet plannen omzetten in daden.
  • ROZENKWARTS: ook wel ‘liefdeskristal’. Contact zou je hart openen en herstelt vertrouwen, in jezelf en in anderen. Oude Egyptenaren geloofden in haar antiagingkracht.
  • AMETHIST: zou spirituele bescherming en zuivering bieden. Het kalmeert je gedachten en helpt verslavingen controleren.
  • OBSIDIAAN: een zwart kristal uit snel gekoelde lava die negatieve energie uit lichaam en geest trekt. Door angst en stress te verminderen, zouden vroegtijdige veroudering, donkere kringen en acne worden voorkomen.
  • MALACHIET: werd lang ‘vrouwensteen’ genoemd omdat het zou helpen bij menstruatieklachten. Je empathie zou ervan groeien, terwijl gevoelens als afgunst en jaloezie verminderen.

Kristallen in make-up

Toen Anouk Matton – je kent haar als zangeres, model en dj MATTN – enkele jaren geleden aan boord van een vliegtuig een paniekaanval kreeg, was het een vriendin die haar op de helende kracht van kristallen wees. Sindsdien draagt ze altijd een amethist bij zich om rustig te blijven en is ze helemaal into kristallen en hun helende krachten. Ze wijdde er zelfs een make-upcollectie aan: AM Cosmetics. Elke lijn bevat een ander kristal en kreeg een ander kleurenpallet mee. “AM LOVE bevat rozenkwarts en dat komt ook terug in de kleuren. Ik werkte voor deze lijn vooral met zachte tinten zoals lichtroze en pastelvarianten,” legt Matton uit. “AM GLAM haalt dan weer de diva in je naar boven met warme oranje- en goudtinten geïnspireerd door amber. AM FIERCE, de derde lijn, draait rond jade en bevat echte powerkleuren voor smokey eyes en roodbruine tinten voor meer opvallende statementlooks vol zelfvertrouwen.”

Elke lijn bestaat uit een oogschaduwpalet (€ 39,95), lipstick (€ 19,95) en mascara (€ 29,95), te koop bij Ici Paris XL. Op termijn breidt AM Cosmetics uit en worden ook andere kristallen in nieuwe themalijnen verwerkt.

Parfumolie met kristal

Caressa, een jonge Nederlandse vrouw van 25, stampte in 2017 ‘With Caressa’ uit de grond. Met haar kunst en beautyproducten uit kristallen brengt ze je terug naar de essentie en jouw eigen pad. Haar essential oil blends zijn doordrenkt met edelstenen en helpen je uit je hoofd te treden en terug in je lichaam te komen. Ze zorgen voor een geluksmoment en staan voor connectie met jezelf: een moment van rust, vrij van stress.

De roller, gemaakt van edelstenen, glij je over je huid en gebruik je als natuurlijk parfum. Tussen € 33,33 en € 44,44 via withcaressa.nl.

Magie in het beautysalon

Nu de beautysalons terug opengaan, kan je jezelf ook verwennen met één van deze holistische gelaatsverzorgingen. Geen cosmetische toestellen, wél tools uit kristal en manuele massage voor een frisse glow in amper 60 minuten.

Ook sterren geloven erin

Ook heel wat celebs zijn in de ban van kristal. Anya Taylor-Joy bijvoorbeeld, hoofdrolspeelster in The Queen’s Gambit op Netflix. Aan Harper’s Bazaar vertelde ze dat ze altijd een edelsteen bij zich draagt. “In mijn beautytas zit steevast een natuurlijk mineraal uit de aarde. Het laat me toe opnieuw verbinding te maken met mezelf en doet me inzien dat ik maar een klein deeltje van het universum ben. Op die manier besef ik: wat er ook gebeurt in mijn leven, het komt altijd wel goed.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

12 x kies kristal

Jade Chi Mask

Zoë Ayla
€ 64,95 via Zalando Beauty

The Love Gua Sha uit rozenkwarts

Rosental Organics
€ 34,95 via Zalando Beauty

Amethyst Texturized 2D and Smooth

Skin Gym
€ 37,95 via Zalando Beauty

Gua Sha Sculpting Tool uit zwarte obsidiaan

Greenbeauty Market
€ 29 via greenbeautymarket.com

Precious Contouring gezichts- en oogroller uit malachiet

Haute Custom Beauty
€ 179,95 via Zalando Beauty

AM LOVE oogschaduwpalet met rozenkwarts

AM Cosmetics
€ 39,95 – Shop het hier

AM GLAM mascara met amber

AM Cosmetics
€ 29,95 – Shop het hier

AM FIERCE lipstick met jade

AM Cosmetics
€ 19,95 – Shop het hier

Calm blend met amethist

With Caressa
€ 33,33 – Shop het hier

Intuition blend met amethist en fluoriet

With Caressa
€ 44,44 – Shop het hier

Rise blend met rozenkwarts

With Caressa
€ 33,33 – Shop het hier

Bliss blend met heldere kwarts en geel calcietkristal

With Caressa
€ 33,33 – Shop het hier

Meer beautytips

Openingsbeeld: Evenbeeld voor Labelchic – Liselore Stap voor With Caressa – AM Cosmetics.