© Launchmetrics.

Voor eens en altijd: in deze volgorde breng je smokey eyes correct aan

Een smokey eye aanbrengen is niet zo eenvoudig als je lippen stiften, daar zijn we het over eens. Omdat het vast van pas komt voor jouw volgende zomerfeest: alle stapjes op een rij.

Wat is een smokey eye?

Het komt er letterlijk op neer de kleuren van rook na te bootsen op je ogen. Tegen de wimperrand werk je dus met een donkere tint waarna je gradueel naar boven toe gaat verlichten. Tip: ga in de zomer voor een zachte look en kies warme tinten als aubergine, roze, brons of koper. Of experimenteer met de kleuren van je outfit!

Het komt er letterlijk op neer de kleuren van rook na te bootsen.

Zo doe je het

1. Smeer een oogprimer

Een geslaagde smokey eye start bij een goeie primer. Het houdt je oogschaduw langer op z’n plek en voorkomt dat de schaduw op je gezicht valt. Vooral als je overhangende oogleden hebt, is een primer (of concealer met wat poeder erover!) aangeraden om te voorkomen dat de oogschaduw op je huid stempelt. Bovendien komen de pigmenten van je make-up mooier tot hun recht als er een primer onder zit.

2. Gebruik de juiste penselen

Wie een professionele oogschaduwlook wil creëren, laat de bijgeleverde sponsapplicator beter links. Koop jezelf deftige penselen want enkel die kunnen je oogschaduw goed blenden. Wat je zou moeten inslaan:

  1. Een luchtige mengkwast.
  2. Een iets puntigere kwast.
  3. Een platte oogschaduwkwast.

3. Kies je kleuren

Kies in je favoriete oogschaduwpalet drie matte tinten; een lichte, een medium en een donkere. Kies daarnaast ook één glanstint (liefst licht­ goud of wit). Onthou bij het aanbrengen straks: wees niet te kwistig. Het leidt enkel tot ruwe lijnen en vlekken die moeilijk weer te vervagen zijn. Je hebt bovendien kans dat de schaduw zo over heel je gezicht valt. Begin steeds met een klein beetje product en vergeet niet om je kwast een tikje te geven om het teveel eraf te schudden. Je wil de kleur beetje bij beetje opbouwen en kan later nog altijd extra product toevoegen.

4. Zet de lichtste, matte tint op het bewegende ooglid én in de arcadeboog

Neem je luchtige mengkwast erbij en leg ‘m in het lichtste, matte poeder. Klop af en dep over het hele bewegende ooglid én de arcadeboog. Duw de kleur goed in de primer voor extra in­tensiteit.

5. Dep de medium, matte tint over het bewegend ooglid

Met diezelfde mengkwast dep je vervolgens in de medium, matte­ tint. Die breng je enkel op het bewegend ooglid aan.

6. Zet de donkerste, matte tint aan de buitenkant

De donkerste tint gaat, met je puntigere kwast, op je buitenste ooghoek. Plaats je wijsvinger in het verlengde van je onderste wimperrand en borstel tot zover je wil. Zo heb je een mooi afgebakende lijn. Eventueel breng je de donkere kleur ook nog in de arcadeboog aan voor extra definitie; vooral bij overhangende oogleden creëert dit de diepte die jij mist en geeft het, dankzij een optisch effect, vorm aan je oog.

7. Ga ook over je onderste wimperrand

Herhaal bovenstaande kleuren ook onder je onderste wimper­rand, met een platte kwast. In je binnenste ooghoek komt de lichtste tint, de mediumtint gaat in het midden en in het buitenste hoekje komt de donkere tint. Het lijkt een beetje eng om op je onderste wimperlijn oogschaduw aan te brengen (SOS pandalook) maar als je dat niét doet, oogt je look niet ‘verbonden’ en af.

8. Vergeet niet te blenden

Blenden is key! Maak met je luchtige mengkwast (van in het begin) ruitenwisserbewegingen om ruwe lijnen of plooitjes te verzachten.

9. De laatste toets

Breng tot slot de glanzende kleur aan op je ringvinger en dep het enkel op het binnenste deel van je bewegend ooglid voor een extra wakkere blik. Aan de buitenkant zit al een donkerdere kleur die je niét wil verdoezelen.

10. Maak extra intens

Wat je zeker niet mag vergeten, is je mascara – anders ziet het er allemaal wat gek uit. Voor extra intensiteit kan je, optioneel, nog een donker potloodlijntje tegen de bovenste wimper­ rand aanbrengen. Of een donkere oogschaduwkleur met een stevige eyelinerkwast die je eerst een beetje nat maakt.

Eye-Stay primer

Eye-Stay primer

Eye-Stay primer

€ 29,50  –  Guerlain via iciparisxl.be

Shop het hier

Set met oogschaduwborstels

Set met oogschaduwborstels

Set met oogschaduwborstels

€ 31,90  –  Morphe via iciparisxl.be

Shop het hier

Parfumvrije reiniger voor je borstels

Parfumvrije reiniger voor je borstels

Parfumvrije reiniger voor je borstels

€ 19,95  –  Elin Cosmetics

Shop het hier

Oogschaduwpalet met 5 tinten

Oogschaduwpalet met 5 tinten

Oogschaduwpalet met 5 tinten

€ 63  –  Chanel via debijenkorf.be

Shop het hier

Oogschaduwpalet met 6 tinten

Oogschaduwpalet met 6 tinten

Oogschaduwpalet met 6 tinten

€ 29,95  –  Urban Decay via zalando.be

Shop het hier

Leeg oogschaduwpalet om te vullen naar keuze

Leeg oogschaduwpalet om te vullen naar keuze

Leeg oogschaduwpalet om te vullen naar keuze

€ 19 en € 33 per kleurtje  –  Hourglass via debijenkorf.be

Shop het hier

Pro-tip!

Hou je ogen open. Het is heel logisch dat je jouw ogen dichtdoet als je ze poedert maar eigenlijk doe je dat beter niet. Ze open houden voelt misschien raar maar zo kan je de vorm van je oog beter inschatten en merk je meteen waar je extra schaduw moet aanbrengen om bepaalde delen te accentueren.

Meer beautytips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content