Jonger haar in 5 stappen

Smeren tegen rimpels en vlekjes, maar je kapsel ongemoeid laten... niet erg logisch. Hoog tijd dat je je haar ook een verjongingskuur gunt. Ontdek deze nieuwe, gespecialiseerde producten voor een mooie haardos.

Stap 1: kapsel met volume

Creëer méér haar (of wek die indruk). Werk in op de haardensiteit met een kuur die je meer haren belooft, of gebruik haarverzorgingsproducten die je haardos voller laten lijken. “De nieuwe generatie stylingproducten bevat vezels die het haar tijdelijk verdikken”, zegt professor Trüeb (professor dermatologie aan de universiteit van Zürich). “Ze leggen een laagje rond élk haar, waardoor het voller oogt.”

1.000 nieuwe haren: De ampullen bevatten 5% stemoxydine, een bestanddeel dat de werking van de stamcellen verbetert en zo de haarcycli optimaliseert. Dat zorgt voor een duizendtal nieuwe haren. Vitamines B6, B5 en B3 helpen de haargroei. Voor een optimaal resultaat wordt een kuur van 90 dagen aangeraden.
Densifique-kuur (30 ampullen) van Kérastase (€ 117,90, bij de kapper).

Stap 2: stop haaruitval

Volg een kuur van minstens 2 maanden om haaruitval te verminderen. Dat je haar dikker aanvoelt, kun je al na 1 keer gebruik vaststellen, omdat in elk product ingrediënten zitten die voor een onmiddellijk resultaat zorgen.

64% minder verlies: Arginine, een aminozuur dat essentieel is voor de haargroei, doet haaruitval met 64% dalen en maakt het na 3 weken merkbaar sterker. Aanbevolen: kuur van 1 maand, 2 keer per jaar.
Arginine Resist X3 anti-haaruitvalkuur (10 ampullen) van L’Oréal Paris (€ 15,49).

Stap 3: versterk je haar

Geef verzwakt haar een boost, zodat het minder snel breekt en er opnieuw gezond uitziet.

Gedaan met afbreken: De molecule intra-cylane vult gaatjes in de schubbenlaag van het haar op, waardoor het opnieuw zacht en glad wordt. Bamboe maakt het haar flexibel en voorkomt dat het afbreekt.
Biolage fiberstrong shampoo (€ 14,60), masker (€ 21,60) en Intra-Cylane Fortifying Cream (€ 20,40) van Matrix (bij de kapper). In dezelfde lijn is er ook de conditioner (€ 18,80).

Stap 4: werk af tot in de puntjes

Het geheim zit hem in de juiste styling. Fake meer volume met een droogshampoo en geef je haar opnieuw glans met de juiste stylingproducten.

Glans van wortel tot punt: Deze was met olie van de sakuraroos geeft je lokken een mooie glans. Aanbrengen op de haarpuntjes of van wortel tot punt.
Touch of Gloss van Shu Uemura (€ 31,20, bij de kapper).

Zijdezachte lokken: Weerbarstig, droog haar wordt 48 uur intens gevoed dankzij een formule met o.a. rovitamine B5 die de beschermende lipidenlaag rond het haar ook helpt te herstellen en beschermen. Resultaat: glanzend en zacht haar dat makkelijk in model te brengen is.
Glad & Zijdezacht Deep Moisture Soufflé van Pantene Pro-V (€ 6,99).

Stap 5: vertrouw op de professionals

Verschillende behandelingen bij de kapper versterken je haar, voeden je lokken intens en maken je kapsel vijf jaar jonger.

Diepe hydratering, sexy styling: Je haar wordt behandeld met het intra-cylane concentraat dat diep in je haar doordringt en het verstevigt. Nog een intens hydraterend masker en een styling en je haar straalt, net als jijzelf.
Verstevigende haarverzorging Biolage fiberstrong (tussen € 10 en € 15). www.matrix-belgium.be

Meer tips lees je in het Feeling julinummer

Partner Content

Gesponsorde content