Advertorial

Kan je huidverzorging écht het verschil maken? Actrice Sandrine André test een gezichtsbehandeling bij Dermalogica uit.

Advertorial

Met de juiste behandeling en producten de conditie van je huid verbeteren: dat belooft huidverzorgingsmerk Dermalogica. Actrice Sandrine André – net vijftig geworden – neemt de proef op de som.

Wie is Sandrine?

  • Sandrine André, actrice, dochter van acteurs Bert André en Mieke Verheyden
  • 50 jaar
  • Getrouwd met acteur Hans Ligtvoet
  • Bekend van rollen in Wittekerke, Witse, Team Spirit, Sara, Familie, ...
  • Krijgt komend half jaar om de zes weken een gepersonaliseerde professionele Dermalogica behandeling inclusief persoonlijk productadvies om haar huid thuis verder te verbeteren.

Net vijftig is ze, actrice Sandrine André. Is ze heel erg bezig met haar leeftijd? Sandrine: “Ik zie rond me wel collega’s die wel ingrepen laten doen, maar dat is niks voor mij. Het is net als met je eetpatroon: ik geloof niet in extreem diëten. Je kan alles eten, maar gevarieerd en met mate. Die balans zoek ik over de hele lijn. Natuurlijk merk je dat je lichaam mettertijd verandert. Ik ben bijvoorbeeld al heel vroeg in de menopauze terecht gekomen. Dat heeft ook z’n effect op je huid, natuurlijk. Nu ik vijftig ben, is het misschien toch tijd om te kijken wat ik qua dagelijkse verzorging kan doen om mijn huid in conditie te houden.”

Wat kunnen we voor je doen?

“Sandrines visie sluit perfect aan bij de filosofie van Dermalogica,” bevestigt huidexpert Melissa. “Dermalogica gaat niet zozeer over beauty, maar wel over gezondheid. Wat kunnen wij voor je doen? Wij werken samen aan de gezondheid van je huid en leggen uit hoe je haar in een goede conditie kan krijgen en houden. We bekijken dat samen met jou, daarna stellen we een behandelplan op.”

Dermalogica huidexpert Melissa begint aan de intake: wie is Sandrine? Hoe ervaart ze haar huid? Wat wil ze graag aanpakken? Heeft ze last van allergieën of andere gezondheidsproblemen? Daarna volgt een huidanalyse. “Je gezicht heeft verschillende zones. Via face mapping krijgt elke zone de juiste zorg. Zo kunnen we een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om resultaat te bereiken. Verstopte poriën, uitdroging, pigmentvlekjes, een doffe huid, kringen, onzuiverheden, droogtelijntjes, rimpels: we kunnen het allemaal behandelen.” Sandrines huid blijkt gevoelig te zijn en snel rood te reageren. Zelf geeft Sandrine aan dat ze graag iets zou doen aan de kringen onder haar ogen. “Je hebt een vrij dunne huid, daarom zijn verkleuringen – roodheid of kringen – bij jou snel zichtbaar”, legt Melissa uit.

Stap 1: uitgebreid reinigen

Na de eerste intake kan de unieke ervaring beginnen. Melissa begint met een dubbele reiniging. “Omdat Sandrine een huid heeft die snel reageert, gebruik ik een kalmerende cleanser met haver, die de hardheid van het water ook neutraliseert.” “Het voelt heel comfortabel,” vindt Sandrine. Dan volgt een lichte exfoliant om oude, verhoornde huidcelletjes weg te halen en verstopte poriën weer vrij te maken. Sandrine: “Het voelt als een dikke melk. En het ruikt lekker...” Met een toner sprayt Melissa over Sandrines huid om haar poriën weer te sluiten en de zuurtegraad van haar huid te herstellen.

Stap 2: ontspannen en verzorgen

Tijd voor een relaxerende massage met een vitamine C-serum. “Dat geeft je huid een boost en vermindert zo roodheid. Het ruikt lekker fris naar citrus.” Dan volgt nog een multi-vitamine masker, om Sandrines huid te voeden, te versterken en te kalmeren. “Vergeet je hals en decolleté niet,” adviseert Melissa. “Die huidzone heeft minder talgkliertjes en is gevoeliger voor veroudering.” Sandrine ontspant: “Het voelt alsof ik mijn meditatieknop heb omgedraaid. Sinds kort heb ik Headspace, een app om te leren mediteren.” De behandeling wordt afgesloten met een dagcrème mét zonbescherming en een oogverzorging.

Stap 3: thuis aan de slag

Samen met Sandrine overloopt Melissa daarna de routine voor thuis en welke producten Sandrine daarvoor nodig heeft. Ze maken ook nog de vervolgafspraken, om zo stapje per stapje aan haar huidconditie te werken en te zien welke resultaten er zijn en waar er nog verder verbeterd kan worden, telkens met de aangepaste verzorging voor thuis erbij. “Na de zomer volgt de grote evaluatie. Je ziet nu meteen een verbetering, maar in zes maanden tijd kan je echt optimaal de verschillen zien en voelen,” belooft Melissa.

Sandrines nieuwe beauty-routine 

  • Stap 1: grondige reiniging

Melissa: “Met deze cleansers kan je demaquilleren en grondig reinigen. Op dit moment is de huid van Sandrine nog erg gevoelig en reageert ze snel met irritaties. Daar werken we aan, met een aparte reinigingsroutine voor als haar huid gevoelig is.”
=> Voor gevoelige periodes: Ultracalming cleanser (€45) + Ultracalming Mist (€48)
=> Comfortabel in je huid: PreCleanse (€54) + Special Cleansing Gel (€45) + Ultracalming Mist (€48).

  • Stap 2: ochtendverzorging 

Melissa: “Na de voedende oogverzorging die de huid glad maakt en die je ook kan inzetten voor de fijne lijntjes rond de mond, volgt een dagcrème met SPF die een ideale basis voor je make-up is.”
=> Dagcrème met UV-bescherming: Dynamic Skin Recovery SPF 50 (€89)
=> Oogverzorging: Multivitamin Power Firm (€79)

  • Stap 3: avondverzorging

Melissa: “Onder haar herstellende nachtcrème kan Sandrine een retinol serum gebruiken om haar huid te ondersteunen bij het nachtelijk herstelproces van de huid met de focus op versteviging en fijne lijntjes. Het oogserum op basis van vitamine C verheldert de huid rondom de oogcontour.”
=> Serum: Dynamic Skin Retinol Serum (€109)
=> Nachtcrème: Sound Sleep Cocoon (€99)
=> Oogcontour: Biolumin-C Eye Serum (€79)