Maak komaf met roodheid op je gezicht

Dehydratatie, een gevoelige huid en een tekort aan vitaminen zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan roodheid op je gezicht. Of het nu tijdelijk of permanent is, het probleem moet aangepakt en verzorgd worden met een aangepast product.

Om de roodheid op haar huid te bestrijden, testte redactrice Virginie het Redness Solutions Power Couple van Clinique: een anti-roodheid dagcrème (Redness Solutions Daily Relief Cream) en een corrigerende compactpoeder (Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder). 

 
Virginie heeft een gevoelige huid met roodheid verspreid over haar gezicht. Ze heeft dus nood aan een aangepaste verzorging die een maximale hydratatie verzekert zodat de huid voldoende gevoed wordt, én de roodheid verdwijnt.
 
De ideale dagcrème
"De ideale dagcrème moet licht en vloeibaar zijn. Ze mag niet te vet zijn en moet fris aanvoelen bij het aanbrengen. Ook belangrijk: ze moet een egaal resultaat verzekeren en mijn roodheid zo goed mogelijk aanpakken en verbergen.
 
Zoals ze me hebben aanbevolen heb ik de anti-roodheid crème ’s morgens en ‘s avonds aangebracht. De lichte en vloeibare textuur maakt het zeer gemakkelijk om de crème goed aan te brengen. Ik geniet ook enorm van het frisse gevoel.
 
Het is moeilijk om te zeggen of mijn roodheid echt verdwenen is, maar ik voel wel dat de crème mijn huid echt hydrateert en dat mijn teint er egaler uit ziet. De crème heeft een zeer neutrale geur wat ik wel wat jammer vind, geef mij maar een subtieler parfum.
 
Het compactpoeder heeft een zeer handige verpakking met spiegeltje en zelfs een aanbrengborsteltje. Ik breng het product aan als basis op de plekken waar ik het meest last heb van roodheid: mijn ogen en mijn neus. Ik merk meteen dat de fond de teint mijn teint zeer egaal maakt en de rode zones perfect maskeert."
 
De 5 beautytips van Virginie:
– Je huid geraakt elke dag beschadigd en vraagt dan ook om de juiste verzorging. Reinig je huid dus dagelijks met een zachte lotion of tonic.
– Breng ’s morgens en ’s avonds een hydraterende crème aan. Het is een belangrijk ritueel, vooral als je een gevoelige huid hebt.
– Geef altijd de voorkeur aan een fond de teint met gele pigmenten. Zo worden je rode tonen onderdrukt.
– Als je een concealer gebruikt, kies er dan een met groentinten. Deze helpt de roodheid eveneens te neutraliseren
– Gebruik tijdig een milde peeling op je gezicht.

Win het Clinique Power Couple dat bij je past!

We weten ondertussen allemaal dat we voor een mooi velletje voldoende moeten reinigen, smeren en drinken. Maar hoe tackel je hardnekkiger problemen zoals puistjes, pigmentvlekken of roodheid? 

Clinique schuift hiervoor z'n 'Power Couples' naar voor, een gamma bestaande uit een herstellende crème én fond de teint voor elk huidprobleem. Aan jou om het perfecte duo voor je huid te vinden en onze tips & tricks toe te passen voor een zuivere huid. Neem ook zeker deel aan onze wedstrijd en maak kans op het Power Couple dat bij jouw huid past!

Max 1 winnaar per adres/woonplaats waar meerdere personen samenwonen als gezin. Voor wedstrijdreglement en privacyclausule, zie colofon. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.    
 

Ontdek ook tips voor andere huidproblemen:

Partner Content

Gesponsorde content