Wat zouden we zijn zonder Pinterest? De site is fantastisch om slimme tips en tricks te ontdekken om je moderne leven een pak eenvoudiger te maken. Of je nu een trouwfeest moet plannen of simpele opberg hacks kan gebruiken, je vindt er zéker wat je zoekt.

Beauty op Pinterest

Als er naar één thema massaal wordt gezocht op Pinterest, dan is het wel beauty. Van extreme make-up looks tot kapselinspiratie… om nog maar van de vele DIY receptjes te zwijgen. Zelfgemaakte beautyproducten zijn groot op Pinterest, vooral dan gezichtsmaskers en scrubs. Maar hoe effectief kan een masker zijn dat je in elkaar flanst met simpelweg enkele keukenproducten?

Volgens Alexis Granite, consultant dermatoloog bij Cadogan Clinic, hebben die homemade maskers wel degelijk resultaat. “DIY maskers kunnen effectief zijn, afhankelijk van je huidtype en de ingrediënten die je gebruikt. Informeer je over ingrediënten en recepten die bij je passen. Olijfolie, eidooiers, haver, honing, avocado en kruiden als kurkuma kunnen een goed effect hebben op je huid.”

Het DIY masker van Meghan

Nichola Joss, de visagist van Meghan Markle, gaat hiermee akkoord. In een recent interview met Refinery 29 zei Joss: “At-home gezichtsmaskers zijn geweldig, en ik sta er volledig achter. Ze zijn eenvoudig, gratis en je hebt de volledige controle over de ingrediënten die je op je huid smeert. Net daarom houden mijn klanten er zo van.”

Wil je het DIY gezichtsmasker van Meghan thuis namaken? Joss mixt kokosolie, om een goede pasta te krijgen, met honing en kurkuma (werkt herstellend en ontstekingswerend) voor een verhelderend en hydraterend masker of met havermout voor een exfoliërende scrub.

Beware!

Klinkt goed, toch? Maar voor je alle potjes in jouw keuken begint te mengen, raadt Granite aan om je voorzorgsmaatregelen te nemen: “Praat eerst met je dermatoloog over je huidproblemen zodat hij de beste producten kan aanraden die bij je passen. Probeer eerst altijd op een klein stukje om grote huidreacties te voorkomen. Vermijd zeker producten als citroen, tandpasta, bakpoeder, zout en suiker omdat ze veel te agressief zijn voor je huid en je pH-waarden uit balans kunnen brengen waardoor irritatie en gevoeligheden kunnen opduiken.”

Of je huid nu gevoelig is of niet, Granite adviseert sowieso nooit suiker of zout te gebruiken om je gezicht mee te scrubben. Als vervanger kan je fijngemalen havervlokken gebruiken. Nog een tip: “als je een recept vindt waar je van houdt, maak dan niet één grote pot voor meerdere keren. Net als voeding, maakt je gezichtsmaskers beter vers,” zegt Granite.

Meer beautytips