Home Beauty Message in a bottle
Message in a bottle

Soms verrassen parfums je. Niet alleen omdat ze lekker ruiken, maar ook omdat er een mooi verhaal achter schuilt. Zoals dat van EIGHT&BOB. En daar zit John F. Kennedy voor iets tussen…

Albert Fouquet, een Parijse aristocraat, ontwikkelde begin vorige eeuw zijn eigen geuren, samen met familiebutler Philippe. Zijn parfums sloegen aan bij vrienden en kennissen, maar hij weigerde ze in omloop te brengen.

Aan de Franse Rivièra  leert Albert in 1937 een zekere John F. Kennedy kennen, een jonge Amerikaanse student die Frankrijk doorkruist in een wagen met open dak.  John is meteen geïntrigeerd door het parfum van Albert die een sample opstuurt naar het hotel waar Kennedy verblijft. De boodschap: "In dit flesje vind je een vleugje Franse glamour dat ontbreekt in je Amerikaanse persoonlijkheid."

Kennedy is zo blij met het staal dat hij Albert een bedankbrief stuurt en hem informeert hoeveel succes de geur bij zijn vrienden in de VS heeft. Hij vraagt hem dan ook acht stalen op te sturen "en nog één voor Bob, als je productie dat toelaat". Albert stuurt de beloofde stalen op en doopt zijn cologne EIGHT&BOB. 

De stalen komen via Joseph Kennedy, Johns vader, terecht bij Hollywoodacteurs en producers onder wie Cary Grant en James Stewart. De vraag naar meer is enorm. Maar Albert sterft in 1939 in een auto-ongeluk en butler Philippe moet de productie opgeven wanneer hij de Fouquetfamilie moet verlaten omdat WO II is uitgebroken. De butler verstopt de laatste zendingen in boeken zodat de Nazi's ze niet zullen onderscheppen.

Jaren later vindt de familie van Philippe de formule voor de geur en de uitleg bij het productieproces. De geur wordt nog steeds in een boek verpakt, als knipoog naar Philippe's slimme zet tijdens de oorlog. 

Ster in het parfum is Andrea, een plant die Albert in de Andes ontdekte. Die kan enkel worden geplukt in december en januari en slechts 7% van die oogst wordt geselecteerd. EIGHT&BOB weet pas in maart/april hoeveel Albert er beschikbaar is en hoeveel cologne er dat jaar kan worden geproduceerd. 

De geur zelfs is heel fris en zomers en hoewel het een mannelijk parfum is, kan je het wat ons betreft ook perfect als vrouw dragen. Als was het maar om je eventjes Jackie K te wanen…

 Info: exclusief te koop bij Beauty by Kroonen & Brown, Lebeaustraat 49, 1000 Brussel.