Advertorial

Microneedling: Alles wat je moet weten

Advertorial

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord over microneedling of dermaneedling, aangezien het wereldwijd een razend populaire treatment is voor het behandelen van donkere vlekjes, zichtbare poriën en rimpels. Maar is het alle aandacht waard en waar kun je terecht voor het beste resultaat?

hoe microneedling werkt

Microneedling is een procedure waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine, (micro)kanaaltjes in de huid. Door het creëren van gecontroleerde schade wordt het gezonde omliggend weefsel gedwongen om meer collageen aan te maken om de schade te herstellen. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes ervoor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid, zodat de werking toeneemt.

Uiteindelijk resulteert dit ‘ondersteunde’ herstelproces bij een kwalitatieve behandeling in een meer heldere, egalere en stevigere huid.

Wanneer is Microneedling geschikt voor jou?

Microneedling is in het algemeen veilig voor alle huidtypes en biedt veel voordeel bij onzuiverheden, rimpels, verslapping, grove poriën, striae en hyperpigmentatie. Ben je zwanger of heb je ervaring met eczeem, psoriasis of een andere chronische conditie, dan dien je zeker ook je arts te raadplegen alvorens te beginnen.

Hoe veilig en effectief zijn Dermarollers en andere DIY Microneedling apparaten?

DIY microneedling tools bestaan meestal uit een soort stempel of roller met daarop kleine metalen naaldjes van verschillende lengtes. Dermatologen zijn het er over eens dat deze tools je niet de geavanceerde resultaten bieden zoals je die zou krijgen van een professionele behandeling. Waarom?

Hoofdzakelijk omdat de thuisapparaten korte naalddieptes hebben tussen de 0.1 mm-0.3mm die met name productopname bevorderen. Daarnaast zijn de kanaaltjes vaker ongelijkmatig en worden de naaldjes niet professioneel gereinigd of vervangen per gebruik. Hierdoor kunnen ze bot worden en scheurtjes of ongecontroleerde schade toebrengen, wat weer kan zorgen voor ontstekingen en knobbeltjes.

Beter dus om op zoek te gaan naar een expert behandeling met een professioneel apparaat. Om hiermee te werken moeten huidexperts, huidtherapeuten of artsen een speciale training volgen. Hierna kunnen ze, afhankelijk van hun opleidingsniveau, werken op een diepte van 0.5 – 3mm.

De ideale Microneedling Treatment

In een ideale microneedling treatment werkt je huidexpert niet enkel met een professioneel apparaat, maar ook met professional-grade actieve werkstoffen en specifieke technieken. Zo stimuleert Dermalogica’s PRO Microneedling treatment de lymphedrainage en wordt het herstelproces, afhankelijk van het huiddoel, gericht geactiveerd voor ambitieuze resultaten bij

  • het verhelderen van de teint
  • het vervagen van donkere vlekjes
  • het verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • het verfijnen van poriën

Wat kun je verwachten tijdens de treatment?

Dermalogica’s PRO Microneedling is veilig en vrijwel pijnloos. Na een huidanalyse en professionele peeling volgt de microneedling. Hierbij wordt eerst een gepersonaliseerd PRO serum aangebracht, waarover met de juiste instellingen per gelaatzone, het apparaat gelijkmatig over jouw huid wordt bewogen. Na afloop van de behandeling kun je enkele dagen wat roodheid ervaren, dit is een natuurlijke reactie. Binnen twee weken worden de resultaten zichtbaar en het volgen van een korte kuur wordt aanbevolen.

Klinkt dat als muziek in jouw oren? Boek dan vandaag nog jouw PRO Microneedling Service!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier