In Los Angeles heeft iedereen tegenwoordig de volgende haarsituatie: een rijke kleur mét dimensie die donkere wortels perfect blendt met boterachtige heldere highlights. Winter-perfect dus en ideaal voor het feestseizoen. Gelukkig hoef je er niet extra diep voor in je buidel te tasten (december is al duur genoeg), want het enige wat je aan de kapper moet vragen is of-ie een beetje ‘mid-light’ wil toevoegen aan je coupe.

Wat is een Mid-Light?

Matt Rez is dé kleurspecialist onder celebs – hij schrijft bijvoorbeeld Lorenza Izzo’s rijke bruine kleur op z’n naam – en volgens hem draait het niet om een soort highlight of lowlight, maar eerder om iets ertussenin. Dus: een derde tint, die ergens tussen lichte puntjes en natuurlijke donkere roots zit.

Hoe creëer je ze?

Er wordt een soort folie gebruikt om de mid-lights te creëren maar de techniek verschilt toch van een balayage. De kleur wordt immers al aan de wortel gezet in plaats van in het midden tot de eindjes. “Mid-light is een ‘blendkleur’,” zegt Rez. “Je kan het op elke haartint of -textuur toepassen – zowel bij roodharigen, brunettes als blondjes – om een natuurlijke overgang te creëren van licht naar donker of omgekeerd.”

“Kunst is die ‘tussenin’ kleur goed te mixen met je natuurlijke haarkleur,” leg Rez verder uit. “Een mid-light moet eigenlijk het effect hebben van je zomerse mèches die stilletjes aan vervagen naar een diepere kleur. Het resultaat is een rijke tint die mooi uitloopt naar beneden, zonder een uitgroei aan de wortel.”

“It’s all about chemistry”

“Eén van de grootste fouten die mensen maken als ze hun haar donkerder kleuren, is kiezen voor een eentonige kleur, met lowlights in één tint,” volgens Rez. “Haar heeft verschillende dimensies, dus je hebt een derde of vierde of vijfde tint nodig om subtiel diepte te brengen. Het draait allemaal om chemie: zoek de juiste mix tussen je natuurlijke kleur, de donkerste én de lichtste toon.”

Het beste aan deze mid-light techniek? Je kan meer tijd laten tussen je kappersafspraakjes – tot wél 6 maanden! Zoals bijna élke kleurspecialist raadt Rez aan om een zachte, sulfaatvrije routine toe te passen die je kleur rijk en glanzend houdt. Zijn favoriete merken? Ouai en Kristin Ess. Verder raadt hij een masker aan dat er bij elke wasbeurt voor zorgt dat je kleur langer blijft.

OUAI – Clean Shampoo

€ 30 – Shop het hier

SHU UEMURA – Color Lustre Conditioner

€ 51 – Shop het hier

REDKEN -Color Extend Magnetics Mega Mask

€ 25 – Shop het hier

Meer beautytips

SOURCE: refinery29.com